Milyen gitárt ajánlanátok?
Sokkal jobban jársz, ha használtan és nem szettben veszed.
Azért azt nem ártana elmondanod, milyen zenére, milyen felhasználásra lenne és milyen típusok tetszenek.
Ennyiért Cort gitárokat ajánlom! [link]
vagy más színben:
Egyébként én is ilyen Cortot használok, és nem ma kezdtem.
Erősítő téren én két lehetőséget is ajánlok. Ha ragaszkodsz a gitárkombóhoz akkor ezt ajánlom: [link]
Modellezős gitárkombó, ami annyit jelent, hogy más erősítőhangzásokat szimulál. Jó cucc, sok oldalú.
Hátránya, hogy nem tudsz majd szép felvételeket készíteni ezzel (mert ha mobillal, vagy kamerával fejlátszod amit játszol, az nem olyan, hangzásban meg pláne). Ha később felvételeket akarsz, akkor ehhez kellene egy jó minőségű mikrofon, ami drága. Ha tovább olvasol, meg fogod érteni miért hoztam fel ezt a hangrögzítős témát.
Itt van ez a kütyü, amit külső hangkártyának hívnak. [link]
Ez annyit tud, hogy ehhez az UX1-es külső hangkarihoz kapsz POD Farm 2 nevű szoftvert, amivel szintén szimulálni tudsz erősítő, effekt hangzásokat, sokkal többet tud mint az a kis modellezős gitárkombó. Hosszútávon pedig ez kifizetődőbb, ha csak hobbizenész akarsz lenni. Mert lehet ugye hogy rögzíteni akarod amit játszol. Na ugye a külső hangkártya pont erre való, számítógéphez van kitalálva. Rádugod USB-vel a számítógépre, feltelepíted a szoftvert, beledugsz a kütyübe egy 6.3-as jack kábelt és számítógépen állítgatod a hangzást.
Hátránya a kombóval szemben: nem annyira praktikus, mert kell hozzá egy asztali számítógép (laptopra nem ajánlom). Viszont sokoldalúbb, és szép dolgokat lehet vele művelni, és nekem jobban tetszik a hangzása mint az ilyen olcsó gitárkombóknak. De ugye ezt sajnos nem lehet megfogni és átvinni a szomszédba a Mari néninek eljátszani egy szólót.. :)
Én azért ajánlom ezt a külső hangkártyát, mert nekem is ajánlották mikor kezdő voltam. Nem hittem nekik, magam feje után mentem és vettem egy picit drágább kombót, amit el is adtam aztán, és vettem egy külső hangkártyát, mert rájöttem, hogy stúdiózni, hangfelvételeket akarok készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!