Milyen hasonló metál együtteseket ajánlanátok? (többi lent)
Amiket imádok: Opeth, maudlin of the Well, Persefone, Pink Floyd (tudom, ez rock, de attól még imádom :))
Amiket még hallgatok: Agalloch, Katatonia, The Gathering, Tool, Death, Cynic, Amorphis
Meg még persze egy csomó más, de talán ezeket hallgatom leginkább. Milyen zenéket ajánlanátok, ismertek valami hasonlót? Nagyon nehezen találok olyan zenét, ami tényleg tetszik.
nahát, maudlin of the Well... :)
1-2 bandát nem ismerek az általad felsoroltak közül, de szerintem ezek bejönnének:
Green Carnation
Noumena
Paradise Lost
Manes
Porcupine Tree
Sólstafir https://www.youtube.com/watch?v=XmGdSOhBx8E
+pár magyar: Gire, Thy Catafalque, Watch My Dying
továbbá Anneke van Giersbergen (ugye a Gathering énekesnője)
Devin Townsend akármelyik projectje
Van egy finn kiadó, a Blood Music, akik pont ilyen érdekes metál zenéket adnak ki bakeliten, a maudlin-ra is így találtam rá, de van még egy rakás banda, nézz utánuk!
Köszi, belehallgattam néhányba és tetszenek, elleszek egy ideig ezekkel :) Mondjuk párat ismertem.
Még jöhetnek a válaszok!
Kérdező, az előző beírásra reflektálva:
Meshuggah-tól neked a Koloss album fog tetszeni (de ez is , tehát az ObZen is talán), nekem viszont inkább a Chaosphere album, mert az matekosabb (math-metal).
Te alapvetően a PSZICHEDELIKUS zenékhez vonzódsz ,ezek szerint,
és NEM kifejezetten a prg-hoz, mint azt korábban írták. Bár a psy lehet , adott esetben, egyúttal prog is, de neked főleg a psy , trippes hangzás domborodik ki a felsorolt zenekaraid szerint.
Metal-ban ilyen k stílusokra keress, pl az (angol) wikipedia-ban:
doom-metal
sludge-metal
atmospheric (ilyen -olyan) metal
...de talán leginkább a POST-METAL.
Ezek trippesek, pszichedelikusak, vagy olyan jelleget is használó metal stílusok. Mellékesen prog-metal zenekarokra is kereshetsz.
Még mindig én vagyok, a kedvenc post-mteal zenekaraim közül:
PELICAN, Isis, Neurosis, Cult of Luna.
A Pelican talán a legnagyszerűbb ilyen, amit hallottam, valaha, legalábbis kb 2009-ig. Azóta volt egy (két?) nagylemezük, amit csak középszerűnek találtam, de nem emlékszem biztosra, melyik volt az. Szóval régebbi Pelican-t hallgass először, javaslom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!