Milyen technikákat ajánlotok, hogy erősödjön az ujjam? Bövebben lent
Van egy olyan magyar szó, hogy szóló és épp azt jelenti, amit angolul a solo. :) Csak mondom...
Nem erősödnie kell, hanem a mozgékonyságot növelni.
Beírod a Google-be angolul, hogy gitár, ujj, sebesség, gyakorlat és egy csomót kidob, videóstul.
3éve klasszikus, 2hónapja elektormos.
(2.) Köss már bele ember! *.*
köszi a válaszokat
Minden amit az előzők beírtak, plusz METRONÓM.
Nagyon sokat segít, figyelj hogy fokozatosan emeld a tempót, csak amikor már lassan folyékonyan megy a téma.
5. voltam. Az is nagyon igaz, amit Aktív Gitár írt, hogy a mozgékonyságot kell növelni. Azért írok újra, mert tegnap nagy felfedezésre tettem szert.
Eddig az ujjaim csak 4 bundot voltak képesek átérni, de legutóbb azt a feladatot kaptam a tanáromtól, hogy a 4-es ujjammal el kell érnem az 5. bundot is. Elsőre ez lehetetlennek tűnt, az ujjaimmal próbáltam egyre nagyobb terpeszeket produkálni, de nem vezetett eredményre. Aztán elkezdtem a csuklómat hajlítgatni, régebben már szórakoztam azzal, hogy megpróbáltam a hüvely ujjam hozzáérinteni az alkaromhoz, ami sikerült is, csak akkor még nem láttam értelmét. Most ez eszembe jutott és megint megpróbáltam, addig feszegettem, amíg végük a hüvelyk ujjam hozzá tudtam nyomni az alkaromhoz. Miután bemelegedett, újra megpróbáltam elérni az 5. bundot és sikerült megfelelő csukló tartással először 7. fekvésben, majd mentem egyre lejjebb és az egymástól távolabb eső bundokon is sikerült. A rugalmasság nagyon fontos a mozgékonyság szempontjából, ez olyan, mint amikor valaki bemelegítés nélkül akar futni, a lábai, izmai merevek és nyilván nem tud úgy teljesíteni. Tehát igaza van Aktív Gitárnak, nem az erősítés a fontos, hanem a mozgékonyság, ergo rugalmasság is. De ettől független a skálázást továbbra is javaslom. Minden alkalommal skálázással kezdj bemelegítésnek, mielőtt daltanulásba fogsz, ezen kívül tornáztasd meg a csuklódat és az ujjaidat.
John Petruccinak van egy nagyon jó ilyen nyújtó és mozgékonyságnövelő gyakorlatokat tartalmazó DVD-je, na azzal aztán lehet szenvedni, de biztos használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!