Hogyan írjak dalszöveget?
háhááá:D jogos:D
de amúgy, ha nincs ihlet, akkor minek kezdesz bele? Nem akarásnak nyögés a vége..:D
az teljesen mindegy szerintem
kezdd el írni ami eszedbe jut, és jó is, ésmajd azt a végén összerakod
Szerintem először kezdd el írni, ami eszedbe jut és refrént már csak akkor, ha már egy kicsit belemelegedtél. Ne rakj sorba semmit, ezt bízd rájuk. Legyen úgy, ahogy nekik könnyebb rá zenét írni. Ebben már ők is tudnak neked segíteni szerintem. Meg változatosabbak is lesznek így a számok, ha nem egy sablont követnek.
Sok sikert! :)
Először feltétlenül a dalt kell hallanod! E nélkül nem is érdemes megpróbálkozni a szöveggel. Tanácsaim a következőek:
- Próbálj összhangot találni az időmérték és a zene ritmusa között.
- A szavakat kényelmesen ki lehessen énekelni.
- Bár rockhoz nem hiszem hogy illik, de megpróbálkozhatsz a rímek érdekében a régies kifejezésekkel (többek között a múltidővel, pl. hagyott ---> hagyá/hagya ; volt ---> vala
Remélem tudtam segíteni :)
Nem konkrét számról kell a segítség, csak gondoltam itt hátha tudja valaki, hogy hogy "épülnek" ezek fel...
De ez az amit nem bírz felfogni azzal ah ülye fejeddel. Te komolyan azt gondolod, hogy képesek vagyunk megmondani hogy épül fel, amikor nem hallottuk egyiket sem? Azt gondolod, hogy a világon minden dal egy sablonra épül, és nincs olyan zenekar ami attól eltér? Nem lehet ember ennyire hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!