Egy jobbkezes tanár megtanít balkezes gitáron játszani?
Balkezes vagyok, és el szeretnék kezdeni egy tanár segítségével gitározni. De ő jobbkezes. Szerintetek megtanítana attól, hogy nekem balkezes gitárom van?
És a gitár kotta ugyan az marad? Mármint nem lesz a tükörképe?
Megtaníthat.
Kotta/tab sem változik.
Simán.
Ez nem gond, a kotta/tab természetesen nem változik.
" normális tanár nem tanít tabból"
Oszt miért ne tanítana.
Csakis a kotta helyes...
Úgy szeretem az ilyet, főleg annak ismeretében, hogy a gitárosok nagy része egyadott gitártémát kottából a büdös életben el nemtudna játszani, míg tabból simán.
mike stern, al di meola, scofield, wes montgomery, john petrucci, satriani, vai, joe pass, tal farlow, peter bernstein és még sorolhatnám. a legnagyobb gitárosok és mind tökéletesen olvasnak/írnak kottát.
aztán lehet, hogy a green day gitárosa nem tud, de ő meg is érdemli. aki nem képes megtanulni kottát olvasni, mert egy lusta suttyó, azt nem is lehet zenésznek nevezni, csak egy ostoba zenebohócnak.
persze van ellenpélda is, például hendrix, aki nem tudott kottát olvasni. de akkor tanulj meg úgy improvizálni mint ő és legyen olyan füled, mint neki. akkor elnézhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!