Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok! A magas E húr...

Gitárosok! A magas E húr hangjával van problémám. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A mai nap bekapcsoltam az erősítőmet és gitároztam egyet, azonban szólózás közben egy olyan problémára figyeltem fel, hogy a magas E húr hangja nem szól szépen. Olyan, mintha ugyanaz a hang két oldalról elindulna és egymás alatt-fölött elkúszna. Csak egyetlen hangot pengetek, és valamiért ilyen fura hangot ad. Mikor felfigyeltem erre abbahagytam az aktuális számot, és lefogtam egy E6-os hangot a magas E húr 12. bundjánál, és ugyanezt tapasztaltam. Ezután lefogtam ugyanezt az E6-os hangot a B húr 17. bundján, ott tisztán és szépen szólt. Utoljára múlt héten gitároztam, akkor nem volt ilyen jellegű probléma. Ma, mielőtt elkezdtem volna játszani behangoltam rendesen. A furcsa hang csakis a magas E húrnál jelentkezik. Még sosem volt ilyen jellegű problémám, ezért nem igazán értem mi a gond. Akinek van ötlete és megoldási javaslata kérem írja le!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2014. aug. 25. 22:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Ellenőrizd, hogy a nyeregnél vagy a húrlábnál nincs-e rossz helyen a húr, illetve nem használódott-e el a "bevágásnál" ott...

De az is lehet, hogy a húr rossz és cserélni kéne.

2014. aug. 25. 23:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha Aktív Gitár tippje nem jön be, érdemes egy húrcsere, lehet, hogy megmacskásodott, vagy a manók önhamissá tették, de az is lehet, hogy ismeretlen okból egy icipicit meggörbült a nyaka, és valahol a 15-16. bund belelóg a húrba, ebben a esetben ismét Aktív Gitárt tudom ajánlani, aki azt kicsiszolja.
2014. aug. 26. 01:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm az ajánlást, de egyelőre még az USA-ban vagyok egy fél évig. De van sok nálam jóval gyakorlottabb és képzettebb kiváló hangszerész otthon.
2014. aug. 26. 04:59
 4/7 galopp001 válasza:
Az oka sok lehet, de a megoldás egyszerű. Görbe/csavarodott nyak, kiálló bundok, stb. Ilyenkor csak 1 megoldás van, szintbe kell csiszoltatni a bundokat, vagy te is megcsinálhatod, ha ügyes vagy. Én a hangszereim bundjait évek óta magam csiszolom, türelem kell hozzá, meg pár filléres eszköz.:) Ha szintbe vannak, lehet állítani a pálcát, de addig bármit csinálsz, zörögni fog. :)
2014. aug. 26. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Épp azért, mert sokféle oka lehet, egyáltalán nem biztos, hogy a bundcsiszolás a megoldás.
2014. aug. 26. 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
A hídnál ellenőrizd a húrt. Ha megkopik azberedeti fektetés és belül fekszik fel a húr simán zöröghet.
2014. aug. 26. 19:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A nyak esetleges elgörbülését hogy tudom ellenőrizni? Játék közben nem éreztem, hogy más lenne, mint máskor, és a gitár sem öreg, karácsonykor vettem újonnan.

A gitár másfél hónapja lett húrozva, 3 havonta szoktam rá új készletet tenni, mindig Ernie Ballt.

Igazándiból azért érdekes, mert múlt hét pénteken játszottam rajta, akkor semmilyen probléma nem volt. A pár nap kihagyás miatt tegnap hangolni kellett játék előtt. Bár játéktechnika terén nem vagyok már kezdő, de ezekhez a szakmai részletekhez nem igazán értek, de nem lehet, hogy a hangolásban húzódik meg a hiba?

2014. aug. 27. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!