Gitárosok! A magas E húr hangjával van problémám. Mi lehet az oka?
A mai nap bekapcsoltam az erősítőmet és gitároztam egyet, azonban szólózás közben egy olyan problémára figyeltem fel, hogy a magas E húr hangja nem szól szépen. Olyan, mintha ugyanaz a hang két oldalról elindulna és egymás alatt-fölött elkúszna. Csak egyetlen hangot pengetek, és valamiért ilyen fura hangot ad. Mikor felfigyeltem erre abbahagytam az aktuális számot, és lefogtam egy E6-os hangot a magas E húr 12. bundjánál, és ugyanezt tapasztaltam. Ezután lefogtam ugyanezt az E6-os hangot a B húr 17. bundján, ott tisztán és szépen szólt. Utoljára múlt héten gitároztam, akkor nem volt ilyen jellegű probléma. Ma, mielőtt elkezdtem volna játszani behangoltam rendesen. A furcsa hang csakis a magas E húrnál jelentkezik. Még sosem volt ilyen jellegű problémám, ezért nem igazán értem mi a gond. Akinek van ötlete és megoldási javaslata kérem írja le!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Ellenőrizd, hogy a nyeregnél vagy a húrlábnál nincs-e rossz helyen a húr, illetve nem használódott-e el a "bevágásnál" ott...
De az is lehet, hogy a húr rossz és cserélni kéne.
Köszönöm a válaszokat! :)
A nyak esetleges elgörbülését hogy tudom ellenőrizni? Játék közben nem éreztem, hogy más lenne, mint máskor, és a gitár sem öreg, karácsonykor vettem újonnan.
A gitár másfél hónapja lett húrozva, 3 havonta szoktam rá új készletet tenni, mindig Ernie Ballt.
Igazándiból azért érdekes, mert múlt hét pénteken játszottam rajta, akkor semmilyen probléma nem volt. A pár nap kihagyás miatt tegnap hangolni kellett játék előtt. Bár játéktechnika terén nem vagyok már kezdő, de ezekhez a szakmai részletekhez nem igazán értek, de nem lehet, hogy a hangolásban húzódik meg a hiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!