Gitárosok! Hogyan kell ilyen hangzást csinálni a gitárral?
South of heaven-ben lehet hallani. kell hozzá erősítő effekt pedál az idáig nekem is tiszta de hogyan kell ilyen hangzást csinálni:
1:37 illetve 1:38 között kétszer is lehet hallani hogy szóló közben két hangot "vinnyogtat"! Vinnyogó hangzásban szólal meg
http://www.youtube.com/watch?v=ilNesUID6Yc&feature=PlayList&..
köszönöm a válaszokat
http://www.youtube.com/watch?v=5I5O8P-r5Rk
én innen tanultam meg:)
A véknyabb húrokon könnyebben megszólal, illetve a gagyi gitárokon nem szokott szólni egyáltalán.
Nekem egy Epiphone les paul-om van, bárhol megszólal:)
11:33-as tipikus gitáros! ÉN-ÉN-ÉN-ÉN-ÉN!!!
Majd én!
Mindenki elhiszi, hogy te vagy a legjobb, csak épp a kérdésre felejtettél el válaszonli :-)
12:26
Azta, szeritnem neked valami nagyon durva komplexusod van. Az előtte válaszoló ugyanis egy szót sem ejtett arórl, hogy milyen szintű gitártudás birtokosa, egy olyan témában, ami egy ennyire alap technikáról szól, nehéz is lenne ilyesmit beleszőni. És úgy látom, hogy nagyon is hazsnos választ adott, hiszen az előtte válaszoló azt mondta, hogy a vékony húrokon könnyebb begyakorolni, míg ez baromság. És itt most ugyanezt kéne leírnom: "Ott nincs akkora esélye, hogy teljesen megállítod a húr rezgését, amikor hozzáérsz." Sajnos ezt csak így lehet leírni, mivel ez a helyzet.
Aztán. "És én még soha nem találkoztam olyan gitárral sem, amin nem szólalnak meg. Max nehezebb megcsinálni."
Ez megitn csak egy száraz tény. Én sem találkoztam még olyan gitárral, ami nem szólaltak meg. Csak ahogy ő is írta, egy silányabb gitáron nehezebb megtalálni a pontos helyet, de ennek inkább kényelmi okai vannak.
Ha ezt nem bírod megérteni, és ilyen dolgok mögött is azt látod, hogy valaki magát tömjénezi, akkor tényleg beteg a lelked.
Te totál nem vagy normális úgy látom. Mellesleg a kérdésre te sem válazsoltál. És amennyiben nincs NAGYON jó szintű angoltudása a kérdezőnek, akkor ezt a linket is b@szhatja.
(Kérlek ne rajtam töltsd ki a múltban szerzett, jó gitárosokkal kapcoslatos tramuáidat. Heh.)
12:26 vagyok.
Hm.. Szerintem meg könnyebb bármit (így a mesterséges felhangokat is) vékony húron játszani, csak a jó vastag hangzást áldozod fel vele. Akkor ez legyen szubjektív. Örülök, hogy ennyien aggódtok a lelki egészségemért. A kérdező pedig majd eldönti, hogy tud-e angolul. Ha nem, küldök egy afgán linket.
A témához még: én a 3. és a 2. húron kezdeném megtanulni, nekem legalábbis azokon jött a legkönnyebben. Lefogsz pl. 1 "a" hangot a 3. húron (2.bund), a pengető kezeddel közben megpengeted a húrt a középső hangszedő környékén úgy, hogy a hüvelykujjaddal épp egy nagyon picit hozzáérsz a húrhoz a pengetés helyének környékén. Ha picivel arrébb pengetsz, már más felhang jön elő. Ennél a hangnál pl. az elképzelt 26. bund felett (pengető kéz), oktávot kapsz és így tovább - ezeket majd fejben összerendezed. Az így kapott felhangot pedig elkezded nyújtani a húrt lefogó kézzel (próbálj meg egy nagy szekundot pl, tehát, mintha "h"-ig nyújtanád) és közben vibrátózz, mint állat (ereszd vissza és nyújts újra gyorsan egymás után), na attól fog nagyon sikoltani a cucc, olyan, mintha egy ló nyerítene))
Nagyon köszönöm a válaszokat így már tényleg meg lehet tenúlni!
Köszönöm mindenkinek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!