Az elektromos gitár és a szóló gitár egy és ugyanaz?
Van egy fő csoport: Elektromos gitárok
/ \
Szóló gitárok Ritmus gitárok
Rajtad áll hogy hogyan használod!
És igen a kettő egy és ugyanaz
De a szóló gitárokon általában van tremolo, de ez ugyebár csak ezzel a hangokat nyújtani tudod semmi más érdekes
Egy tremolo nélküli gitárral is ugyanúgy tudsz szólózni (a tremolo szerintem felesleges) + az a gitár aminek testen átmenő húrozása van (vagyis nincs tremoloja), az a gitár jobban rezonál és ezáltal szebb a hangja
Szóval szerintem egy tremolo nélküli jobban megéri de ez csak rajtad áll
Remélem mindent leírtam amit tudni akartál:)
4-es
Inkább ne írtad volna, összevissza beszélsz mindent.
1. A tremolónak semmi köze ahhoz, hogy szóló- vagy ritmusgitározásra való egy gitár.
2. A húrokat nem csak nyújtani, hanem lazítani is lehet vele, tehát felfelé és lefelé is (ha flotaing beállítású)
3. A tremoló nem felesleges, ha az lenne, nyilván nem használnák a legnagyobb gitárosok is.
4. A testen átmenő húrozástól önmagában nem lesz szebb hangja egy gitárnak. Legfeljebb kicsit más. De nagy tétben le merném fogadni, ha vakon kéne tesztelni pár gitárt testen átmenő húrozásút. testen rögzítette és tremolóst, nem találnád el hallás után melyik milyen.
5. Szó nem volt tremolóról, teljesen fölöslegesen kavartad ide.
Remélem, kiigazítottam az összes félrevezető tévhitet, amit itt elhintettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!