Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az elektromos gitár és a...

Az elektromos gitár és a szóló gitár egy és ugyanaz?

Figyelt kérdés
Én ezt nem értem..mindenhol azt írják, hogy ugyanaz a 2, de akkor miért árulják külön a szóló gitárt is? Ha ugyanaz a 2 akkor miért nem csak elektromos gitárnak árulják? vagy nem is ugyanaz az a 2?

#gitár #elektromos #egítsetek
2014. aug. 13. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Az elektromos gitárt a kevésbé jó képességű emberek szólógitárnak hívják valamiért.
2014. aug. 13. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Általában ugyanazt értjük alatta, a pontosabb megnevezés az elektromos gitár.
2014. aug. 13. 14:20
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2014. aug. 13. 15:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Van egy fő csoport: Elektromos gitárok

/ \

Szóló gitárok Ritmus gitárok

Rajtad áll hogy hogyan használod!

És igen a kettő egy és ugyanaz

De a szóló gitárokon általában van tremolo, de ez ugyebár csak ezzel a hangokat nyújtani tudod semmi más érdekes

Egy tremolo nélküli gitárral is ugyanúgy tudsz szólózni (a tremolo szerintem felesleges) + az a gitár aminek testen átmenő húrozása van (vagyis nincs tremoloja), az a gitár jobban rezonál és ezáltal szebb a hangja

Szóval szerintem egy tremolo nélküli jobban megéri de ez csak rajtad áll

Remélem mindent leírtam amit tudni akartál:)

2014. aug. 14. 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 vagyok, elcseszte ez a szar a szövegformázásom de remélem kivehető a lényeg
2014. aug. 14. 00:37
 6/8 anonim ***** válasza:

4-es

Inkább ne írtad volna, összevissza beszélsz mindent.

1. A tremolónak semmi köze ahhoz, hogy szóló- vagy ritmusgitározásra való egy gitár.

2. A húrokat nem csak nyújtani, hanem lazítani is lehet vele, tehát felfelé és lefelé is (ha flotaing beállítású)

3. A tremoló nem felesleges, ha az lenne, nyilván nem használnák a legnagyobb gitárosok is.

4. A testen átmenő húrozástól önmagában nem lesz szebb hangja egy gitárnak. Legfeljebb kicsit más. De nagy tétben le merném fogadni, ha vakon kéne tesztelni pár gitárt testen átmenő húrozásút. testen rögzítette és tremolóst, nem találnád el hallás után melyik milyen.

5. Szó nem volt tremolóról, teljesen fölöslegesen kavartad ide.

Remélem, kiigazítottam az összes félrevezető tévhitet, amit itt elhintettél.

2014. aug. 14. 01:46
 7/8 anonim ***** válasza:
*Floating
2014. aug. 14. 02:12
 8/8 A kérdező kommentje:
igen! köszönöm mindenkinek aki segített :3
2014. aug. 14. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!