Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitár erősítőt éri meg...

Milyen gitár erősítőt éri meg venni?

Figyelt kérdés

Olyan kellene amivel minnél közelebb tudnék jutni metallicás, black sabathos, ac/dc-s, panterás stb hangzáshoz, persze tudom hogy nem lehetséges hogy 1 erősítőn az összeset tökéletesen elérni, hiszen pl ha jól tudom a pantera főleg tranzisztoros erősítőket használt, viszont mégis milyet tudnátok ajánlani?

Árban pedig olyan ami már nem kezdő de azért még nem is profi, tehát nem 1000 eurós de nem is 200..

Az szeretném elérni hogy ha pl játszunk a haverokkal akkor ne ugyan olyan torzítás legyen egy metallica meg pl egy black sabath számnál.. (nem mintha az akkora baj lenne)

Azzal tisztában vagyok hogy különböző effektekkel, padálokkal érhetem ezt le a legkönnyebben, de az is igaz hogy bár fontos a pedál, az erősítő adja a hangot, szóval egy jó pedál szar erősítőn nem sokat segít

Marshall erősítők bejönnek, sok kedvencem használja őket, de persze más alternatívákat is szívesen várok...

2014. aug. 13. 01:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Istenigazából el kéne menned mondjuk az Eldoradoba, a saját gitároddal, és pár erősítőt kipróbálni, itt mindenki a saját személyes kedvenceit fogja mondani, és egyáltalán biztos, hogy az jó lesz neked :) Én szívből tudom ajánlani a Laney és a Mesa Boogie csöves cuccait is, de egy Randallal is elég jól el lehet karistolni minden műfajban.
2014. aug. 13. 10:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem a Marshall és Line6 erősítők jönnek be a legjobban. Bár az utóbbi kétlem, hogy jó lenne egy Black Sabbath nótához. Az orange gitárerősítők is jók.
2014. aug. 13. 11:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Kicsit a márkán kívül kicsit konkrétabban?

Am azt hallottam hogy a mesa boogie nagyon jó de 2000 euró alatt nem nagyon találtam...

Én is úgy fogok majd hogy elviszem a gitárom és kipróbálok párat, de ez még most nem aktuális még nincs meg rá a pénzem, szóval most csak érdeklődök...

2014. aug. 13. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Felesleges bármi konkrét darabról beszélni, mert elég általánosan akarod használni. Metallicára pl ezt: [link] AC/DC-hez 100W-os Marshall 1959 Super Lead Plexi erősítőt 1960 AX és BX 4x12 ládával, Celestion G12-65 hangszórókkal, Panterához megint csak Randallt, ahogy azt Dimebag tette is: - Randall RG100ES heads and cabinets (1983 - 1991, 1996 - 1999)

- Randall Century 200 heads and cabinets (1992 - 1995, 2000)

- Randall Warhead heads and cabinets (2000 - 2004)

- Randall X2 Warhead heads and cabinets (2004)

Ezek mind zsilliárd forintos cuccok, szóval még mindig azt tudom mondani, hogy nincs válasz a kérdésedre, arra meg hogy minden számnál más legyen a hangzásod, csak a multieffekt a megoldás, ha nincs 10 millió forintod erősítőkre és switchboardra.

2014. aug. 14. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!