Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A 'kis' vagy a 'nagy' zenekaro...

A 'kis' vagy a 'nagy' zenekarokat részesíted előnyben?

Figyelt kérdés

Tudom, persze, nem az dönti el a sorrendet, hogy ismertek-e, vagy nem, de mégis. Én észrevettem magamon, hogy ha hallgatom is egy 'nagy', ismert együttes számait, nem szeretem őket annyira, mint egy viszonylag ismeretlen együttesét. Egyszerűen nem szeretem azokat a sztárokat és bandákat, akikért túl sokan rajonganak.

Ti hogy vagytok vele?

2010. jan. 13. 14:53
 1/3 Bandeee ***** válasza:
Hát pár nagyot is azért, de hobby-m, hogy rengeteg kis zenekar számait hallgatom emg, próbálom ki és fedezem fel őket magamnak:) Szerintem igazán ők énekelnek őszintén, nekik van a legőszintébb zenéjük, hisz csak maguk miatt csinálják, míg a nagy zenekarokon k*rva nagy a nyomás meg az elvárás. És néha bizony rá lehet bukkani 1-2 igazi gyöngyszemre. És az annyira jó érzés :D
2010. jan. 13. 17:14
 2/3 Thurston ***** válasza:

Na megmondom a frankót most.

Ha egy zenekar nagyon felkapott és ismert, annak az az oka, hogy popzene. Lehet az a MEtallica, a Nightwish vagy Ladygaga, amit ekkora népszerűség övez, az popzene. Mivel nem tartalmaz különösebben mély művészi értékeket és érzelmeket, és zeneileg sem mutat fel semmi egyedit. Hiszen ha egyedi lenne akármilyen szempontból, akkor azt sok ember már nem tudná befogadni. Ha egy zene igazán egyedi, az azt jelenti, hogy az előadó tényleg beleadta minden érzelmét, és nem törődött az olyan "szabályokkal", hogy ez után a hang után csak ez meg az jöhet, hogy jó dúdolható legyen meg kiszámítható. (Mert a popzenében tényleg ilyen kis képleteket követnek a zenezserzők.)

Ezek az egyedi zenék pedig nyilvánvalóan sokkal nagyobb hatást fognak gyakorolni arra, akiknél betalálnak, de persze ez kevesebb emberrel fog előfordulni, és így már nem lehet pénzt csinálni belőle, így felesleges felkapni.

Ezért szörnyűlködök mindig, amikor valaki olyan neveket emleget kedvenceként, mint a Nightwish, a Metallica, vagy Lady Gaga... Azt elhiszem, hogy valaki tudja hallgatni, mert élvezi, de hogy valakinek egy ilyen zene fejezze ki az érzéseit, ahhoz baromi sekély lelkivilág kell.

2010. jan. 13. 18:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

2. válaszoló: teljes mértékben igazad van! Én egy időben hallgattam Mansont, de 'leszoktam' róla, mert rájöttem, hogy egy kis banda (Sick Puppies, 3DG, stb) zenéje sokkal jobban megmarad bennem.

Mindenkettőtökre nyomtam egy zöld ujjat. ;)

2010. jan. 14. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!