Most milyen leckéket kéne elkezdenem a gitárral?
Figyelt kérdés
Elkezdtem gitározni, de csak netről tanulok. Az alapokat elsajátítottam néhány oktatóvideó segítségével, a legtöbb akkordot már tudom, és elkezdtem gyakorolni a C-dúr skálát. Most melyik lépés következik? Mit kell megtanuljak ahhoz, hogy jól menjen a gitározás?2014. aug. 11. 12:39
1/3 anonim válasza:
Hogyan gyakoroltad az akkordokat? Csak külön-külön, vagy váltva? Mert az egyik fontos dolog, hogy gyorsan tudj akkordokat váltani. Javaslom, szedd össze négyesével és gyakorold úgy a váltásokat, hogy ne legyen köztük aránytalan szünetek. Ha valamelyik lassabban megy, azt jegyezd fel és fordíts rá több figyelmet. Gyakorolj skálavariációkat több fekvésben is, különböző tempóban. Használj metronómot. Közben kezdj el különböző ritmusban sikálásokat tanulni az akkordváltásokkal: Négynegyedesben, majd nyolcadosban.
2/3 anonim válasza:
keress kromatikus újgyakorlatokat a neten, aztán gyakorold őket metronómmal. Nagyon jók bemelegítésre, + az időzítéseden, a kezeid összehangolásán, a húrok lefogásában is sokat segítenek.
Tanulj meg minnél több számot hogy gyakorold az akkordokat, és tanuld meg a pentatonikus skálát, nagyon egyszerű 1 húron csak 2 hangot kell játszani, 5 pozíciója van és ha megtanulod mind az ötöt akkor bármire tudsz majd szólózni.. de először csak egyenként tanuld meg a pozíciókat és csak gyakorold a váltásokat, aztán később meg ezek segítségével gyakorold az improvizálást..
egyébként mióta gitározol?
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket, és 2013 decemberétől kezdtem el gitározni
2014. aug. 12. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!