Énekes szeretnék lenni. Hogyan kellene folytatnom?
Erre pontosan tudok válaszolni, ének-zene tanár vagyok.
Ha most fogsz középiskolába menni, akkor a konzervatóriumok közül választhatsz. Ezek a zeneművészeti szakközépiskolák. azt nem tudom hol élsz, de sok helyen van már, illetve egyre több helyen - nagyobb városok.
Itt van magánének szak, és ha felvesznek akkor automatikusan itt fogod tanulni az összes létező zenei tárgyat minden délután, és az össze létező összes eddigi közismereti sulis tárgyat minden délelőtt. keress rá zeneművészeti szakközépiskolákra.
és bár ének szakra fogsz jelentkezni szolfézsból és zeneelméletből meg zongorából is felvételizned kell: ha itt bent vagy, ezzel érettségit is szerzel, meg zeneművészeti szakközépiskolai végzettséget is. ( ez még nem diploma! ) Ez a zeneakadémia előképzője. Ez jön az érettségi után. már ennek is több helyen van tagozata, ez a Zeneművészeti Főiskola - ami ma már egyetem - asszem ( öreg vagyok )
Ide felvételizel szintén ének szakra a konzi után.
Úgy változik most még a hangod, hogy tenorból még basszbariton is lehetsz. a konzervatóriumba nem csak 14-15 évesen lehet jelentkezni - ezért is, hanem pl elkezdesz egy normál gimit, és akár érettségi után is elkezdheted a konzit - akkor nyilván a közismereti tárgyakat már nem fogod tanulni csak az összes zeneit. azt hiszem 25 év a korhatár. Ha kérdésed van írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!