Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rock összes alfaja, "definíció...

Rock összes alfaja, "definíciója", példával?

Figyelt kérdés

Remélem ez nem számít túl nagy kérésnek. ><

Szeretem a rockot, leginkább azon belül a metált, de nem látom sajnos teljesen át a dolgokat. Kerestem már sok helyen olyat, ahol leírják pontosan mi a rock, mi a metál, az alfajait, hogy azok mik, illetve ehhez példákat. Inkább angol nyelvű oldalakat találtam, de az angolt meg nem értem teljesen.. lehet, hogy van olyan magyar oldal, cikk, bármi, ahol leírják ezt, de én nem találtam sajnos ilyet. Ha valaki letudná nekem írni rendesen a dolgokat, vagy linkelne egy honlapot, cikket, bármit, azt nagyon megköszönném.

(Nem, nem vagyok kíváncsi arra a sárkányos-királyos (ha jól emlékszem ilyesmi volt:"D) féle hülye leírásra ><)

Illetve szeretnék kérdezni még egyet. Szerintetek kell az összes bandáról a tagokat, meg az alapinfókat tudni, akiket hallgatunk? Mert én hallgatok több száz bandát - komolyan, és ezzel nem felvágni szeretnék, nehogy félreértse valaki - nyilván pár tagot megjegyeztem, meg pár dolgot, de az összeset illene tudni úgymond?..

Nagyon szépen köszönöm az értelmes hozzászolóknak!

2014. júl. 29. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék. Angolnyelvű, de tele van "példákkal".

2014. júl. 29. 21:13
 2/4 A kérdező kommentje:

ó, erre már régen rátaláltam, csak elfelejtettem. :"D

köszönöm:)

2014. júl. 29. 21:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Wikin elég jól össze van szedve

[link]

Leszármazott stílusok

Alternatív rock – Heavy metal – Punk rock

Társműfajok

Metal

Alműfajok

Art rock – Desert rock – Experimental rock – Garage rock – Glam rock – Glitter rock – Hard rock – Instrumental rock – Jazz rock – Jangle pop – Keresztény rock – Piano rock – Posztrock – Pszichedelikus rock – Progresszív rock – Soft rock – Surf rock

2014. aug. 9. 19:23
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi neked is :)
2014. aug. 16. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!