Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért transzponálják a sorozat...

Miért transzponálják a sorozatok betétdalait egy kis szekunddal feljebb?

Figyelt kérdés

Ket esetben lehet hallani: az egyik, amikor olyan az epizod, hogy neha magyar szinkronos, de nehany jelenetnel eredeti angol, akkor az alafesto zene fel-le ugral. A masik az, amikor az epizod vegen megy a lezaro zene es a zene vegen ugrik egyet vagy felfele, vagy lefele.

Ez miert van?

Koszonom!

2014. júl. 24. 10:47
 1/4 anonim ***** válasza:
konkrét példa?
2014. júl. 24. 11:00
 2/4 anonim ***** válasza:
ezt én is észrevettem mint pl a how i met your mother-t néztem magyarban akkor mindig egy hanggal feljebb volt a főcím zene mint angolban :D
2014. júl. 24. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért szokott előfordulni, mert Amerikában 23-24 képkocka van másodpercenként, Magyarországon meg 25, és ha nem akarnak súlyosan rosszul kinéző, vagy csillagászatilag drága retime-olást, akkor simán úgynevezett "pulldown" segítségével felgyorsítják a filmet. Azt, hogy egy epizódon belül miért fordul elő, azt így konkrétan nem tudom, de feltételezem, a szinkronhangmérnök volt olyan jótét lélek, és nem a felgyorsított filmhangot használta, hanem time stretch-elte az eredeti nemzetközi sávot, ami a hangmagasságon nem változtat, csak a hosszon, mert digitális csoda, és az eredeti részek meg csak úgy simán bele lettek, szakszerű hangmérnöki kifejezéssel élve, b*szva, gyorsítva, nem time stretch-elve. Hát ezért.
2014. júl. 24. 18:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Konkrét példa: Doktor House bármely epizódjának a végén megy a főcímdal, és az utolsó 2-3 másodpercében lejjebb megy a hang egy kis szekunddal.

Grace klinikánál is hasonló.

Nagyon köszönöm az utolsó válaszolónak. Hát epizód közben azért, mert letöltöttem, és a szinkron elég béna, néha magyarul beszél, néha angolul, és ha éppen van egy zene is benne miközben ugrál a magyar és az angol hang, akkor lehet hallani, ahogy a zene is fel-le lépeget :)

Még egyszer nagyon köszönöm a választ, azelőtt el se tudtam képzelni, vajon miért lehet ez :D

2014. júl. 25. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!