Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kezdjek el megtanulni...

Hogyan kezdjek el megtanulni Dj-nek? Komolyan gondolom, nem hobbi szinten.

Figyelt kérdés

16 éves leszek 2 hónap múlva, szóval nem azért kezdeném megtanulni, mert munka kell sürgősen, hanem azért, mert érdekel, és úgy gondolom, hogy meg tudnám tanulni profi szinten. A fejemmel nincs baj, jól tanulok, ezért nem okoz gondot, ha sokat kell tanulni.

Nagyon érdekel a szakma, és a tesómat is (bár engem szerintem jobban), arra is gondoltam, hogy csinálhatnánk együtt. Mivel érdemes kezdeni, ha az elején amíg ismerkedünk vele ne nagyon kelljen költekezni? Van Xbox, PC, és iPad, ezekre milyen programot ajánlotok? Én iPadre a Djay 2-t néztem, az jónak tűnik. Ti mit javasoltok, ha az asztali gép nem annyira erős?

2014. júl. 20. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lejátszók kellenek nem táblagépek. Egyébként, ha igazán nagy akarsz lenni, menj el Hollandiába, USA-ba vannak DJ college-ok, ahol ismeretséget, kapcsolatokat szerezhetsz. Mert sajnos ezek kellenek, meg pénz, de nagyon sok. Sok dj nem is csinál semmit (DV&LM, Danny Avila, David Guetta), csak fizetnek a producereiknek, akik megcsinálják a zenéiket. Az első lépés az lehetne, hogy elmész Julia Carpenter DJ iskolájába és megtanulod az alapokat.
2014. júl. 21. 11:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként gépre az Ableton-t ajánlom. Az egyik legprofibb, bár sokat kell tanulni, hogy jól menjen.
2014. júl. 21. 11:58
 3/7 A kérdező kommentje:
De kezdésnek nem elég? Még az alapokat se tudom.
2014. júl. 21. 14:09
 4/7 anonim ***** válasza:
JC táborában mindent megtanítanak. Kezdésnek a Virtual DJ-t ajánlom.
2014. júl. 21. 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

ha komolyan gondolod, akkor az össze programot most hagyod a fenébe (kivée ableton) Virtual dj meg egy vicc.

Ha megteheted, két bakelit lejátszó, és lemezek, vagy timecode. Semmiképp ne okos cuccokkal kezdj, mert hamar azt hiszed hogy minden ok, és könnyen felsülhetsz.

De egy olcsó pult, pl pio100 és valamilyen keverő már indulásnak jó. Ne legyen sync, és bpm mérés. Anélkül kell megtanulni dolgozni.

2014. júl. 22. 19:21
 6/7 anonim válasza:
esetleg egy másik DJ-től. Persze csak ha fizetsz neki.
2014. júl. 30. 10:09
 7/7 anonim válasza:
Csak siman mint DJ, nem fogsz elorebb jutni. Azt javaslom, eloszor tanuld meg hogyan tudsz sajat zeneket kesziteni. Ahhoz ajanlom az abletont, enis azzal irom a zeneket. Enélkul amai vilagban nem fogsz kitunni! IMpro school-ban van zenei producer kepzes, szeptembertol enis oda akarok majd menni, bar eleg draga. 5 honap es 300.000 Ft.
2015. jún. 22. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!