Basszusgitárt vennék főként reggae zenét játszani. Milyet vegyek? <100k
Figyelt kérdés
2014. júl. 16. 05:25
1/6 anonim válasza:
vegyél valami jó használtat. ilyen árban talán ki tudsz fogni egy squire vintage modified jazzbasst vagy egy jobb cortot. az sx, harley benton, johnson triumvirátust felejtsd el.
2/6 sándorjános válasza:
Érdekes ... Harley Bentonom van, de jól szól :D ... na mindegy Fender vagy semmi ez a sztenderd gondolkodás basszus téren.
4/6 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, milyen szempontok alapján lehet azt mondani egy basszusgitárra, hogy az megfelelő lenne ebben a stílusban?
2014. júl. 17. 01:47
5/6 sándorjános válasza:
A reggae nem az a csörönpölős zene, így szerintem a kifejezetten metál stílusra tervezett basszusokat kerüld, aminek kemény, fémes hangja van, inkább az ilyen dzesszre, popra kitalált gitárok, vagy olyan "gömbölyű" hangúak passzolnak a reggaere. Az eladót kérdezd meg. Szerintem minél multifunkcionálisabb basszusok a jók tanulni, mert azon mindenféle stílusban próbálkozhetsz, amit ajánlani tudok, hogy az ujjal pengető technikát tanuld meg, mert a pengetős játék sokkal szikárabb hangzást eredményez, ami 1. kevésbé természetes 2. bár tisztább és erőteljesebb a hang, mégis veszít a megszólaltatás nyugalmából. A slap pedig egy olyan dolog, amit nem érdemes reggae-ben eröltetni, persze van, amikor jól hangzik a beatben pl. a Passafire nevű együttes sokat használ slappet, de ők az alternatív rock és reggae keverésében szorgoskodnak. A tapeing viszont nagyon szépen tud szólni.
6/6 anonim válasza:
üdv
jazz bass vagy precision bass lessz a megfelelő szerintem flatwound húrokkal
(persze ez nem azt jelennti hogy más basszusgitárral nemlehetne játszani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!