Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy lehet a gitár felső négy...

Hogy lehet a gitár felső négy húrját (D-G-B-E) hegedű hangolásra (kvint hangolásra) behangolni?

Figyelt kérdés

Both Miklós a napra zenekar gitárosánál láttam ilyen hangolást,mondta hogy áthangolta kvint hangolásúra.

Például ebbe a videóba:

http://www.youtube.com/watch?v=LKrLcG7-it0&feature=PlayList&..

A capo az oké az oktávnál.Tud valaki választ adni?

2010. jan. 4. 21:04
 1/3 Thurston ***** válasza:
EHhez szeritnem legalább két különböző húrkészlet kell. De amúgy nem tudom milyen hangolásban van neki pontosan, tehát sajnso nem tudok sokat segíteni. (De azért klassz látni, hogy vannak akik ilyen zenéketh allgatnak, mert a Napra krvajó.)
2010. jan. 4. 22:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Találtam egy oldalt ahol elmondja h hogy kéne kvint hangolásúra hangolni:d-a-e'-h'

Csak nem tudom milyen húrkészlettel próbálkozzak és abba sem vagyok biztos hogy ezt a hangolást használja....:S

2010. jan. 5. 18:08
 3/3 anonim ***** válasza:
A hegedű hangolás az g,d,a,e.Szerintem az a legegyszerűbb,ha bemész egy hangszerboltba ahol vannak gitárok és megkérdezel egy hozzáértő alkalmazottat.És akkor ott helyben meg is tudod venni ami kell hozzá.
2010. jan. 17. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!