Hogy tudnék zenét szerezni?
Köszi, de én kicsit komolyabb programra gondoltam. Itt ahogy látom, véletlenszerű az egész, én meg egy tervezett, jól összeállított zenét szeretnék. PL. itt van ez a dal. Ez az, aminek a szövegét és a dalt is Veca szerezte egymaga. Szerintetek hogyan?
Már bocsi, de 13 év zeneiskola után ha ez a kérdés felmerül még benned akkor valami nagyon nem stimmel...
Elmondom én hogy csinálom, 13 év zeneiskola nélkül...
Megfogom a gitárt, improvizálok, pötyögök, ha összeáll egy értelmes dallam először megpróbálok ráénekelni halandzsa szöveget, aztán később írok rá normális szöveget.
Tipikus példája vagy, hogy zenész nem az iskolától lesz valaki, zeneszerző meg pláne.
"Bocs, hogy ezt mondom, most én is előítéletes leszek, de a kommentedből azt hiszem, ismerem azt a típust, amit Te képviselsz. Kaptál/vettél egy gitárt, otthon elpengetsz, egyedül vagy barátokkal, esetleg közösen zenélgettek és különbnek képzeled magad mindenkinél, bebeszéled magadnak, hogy te milyen nagy zenész vagy, persze a kottát nem ismered, de ez részletkérdés. Attól, hogy valaki elolvassa a wikipédián 5 betegség tüneteit még nem lesz orvos.."
1. Igen, vettem egy gitárt, tanárral tanulok már pár éve és ismerem a kottát.
2. Nem beszélem be magamnak hogy mekkora zenész vagyok, mert nem vagyok, teljesen átlagos tehetséggel vagyok "megáldva" és talán egy kicsivel több szorgalommal.
3. Az, hogy zeneszerzéshez zeneiskola meg zeneművészeti iskola kellene egy nettó baromság. Nézd meg a mai könnyűzenei (vagy a régi) zenészek nagy részét, és rájössz, hogy elenyésző részüknek van ilyen képesítése. Itt felsorolni sem lehetne hány olyan befutott zenész van, aki eredetileg karosszérialakatos meg villanyszerelő vagy fogorvos volt. Rengeteg.
4. Ha hiszed, ha nem a dalok így születnek, ahogy előzőleg leírtam. Próbálgatással, énekelgetéssel, ötleteléssel. Soha nem papíron, az a komolyzene, ez meg egy más műfaj.
5. Ismerősöm dolgozott a Janicsák Vecával (meg az apjával is), nem egy zenei zseni a nő, csak jó hangja van és jó marketingje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!