Gitárosok, az ACDC Thunderstruck című szám tényleg nehéz vagy én vagyok nagyon kezdő?
Figyelt kérdés
Most tanulom a számot és kiváncsi vagyok, hogy tényleg nehéz szám, vagy csak én vagyok még kezdő!2014. jún. 22. 11:35
2/5 Racz Mario válasza:
Nem a legkönyebbet választottad, főleg ha tényleg kezdő vagy, de azért sok gyakorlással meglehet vele birkozni. Illetve függ a játszás technikájától is, hogy pl. az intronál az üres hurt pengeted, vagy azzal az ujjaddal szólaltatod meg, amivel előtte a hangot lefogtad(aZ előző szerintem könnyebb).
3/5 anonim válasza:
Nem olyan vészesen nehéz, valószínűleg te vagy kezdő. Tegyük hozzá, az into tényleg nem olyan könnyű, a váltott pengetésnek mennie kell hozzá normálisan. Utána végig kvinteket játszik. A második szóló okozhat még talán nehézséget. Sima pentaton skálát használ, (mint Angus mindig :D) de azért egy-két gyorsabb része van, persze azért az sem egy villámgyors shredding... Mennyi ideje gitározol?
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyjából fél éve tanár nélkül internetről- és mi az a kvint?
2014. jún. 22. 19:36
5/5 anonim válasza:
Azt hiszem, itt lenne az ideje, hogy egy kicsit zeneelméletet is tanulj, az is van az interneten.
A kvint egy hangköz, az alaphangtól számított 5. hang a skálán.
A gitáron meg azt hívják többnyire kvintnek, ha a mélyebb húron lefogsz egy hangot az első és a következő húron meg a harmadikkal (tehát két bund távolságra), ezt a kettőt egyszerre szólaltatod meg torzítva. Ennek lesz egy kemény, tömör hangzása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!