Milyen pengetővel jó gitározni?
Egy pengető alaptulajdonságait véleményem szerint az alábbi három paraméter határozza meg:
- alak,
- vastagság,
- anyag.
Ezek közül is talán a legfontosabb a vastagság. Ez határozza meg a pengető merevségét. Mechanikai kapcsolat okán a húr és a pengető hatás<=>ellenhatásban van egymással. Minél vastagabb egy pengető, annál merevebb is, szerintem határozottabb és nagyobb erőhatást lehet vele kifejteni.
Általánosságban talán igaz, hogy ha minél gyorsabb a játék és minél nagyobb feszítésű húrokat használsz, érdemes vastagabb pengetőket használni.
Nylon húros gitárnál pedig érdemes puha pengetőket választani /bár egyesek szerint ez önmagában barbár dolog/.
Ahogyan az előző válaszoló is írta a pengető használat és választás nagyon szubjektív kérdés. Használd azt, amelyik számodra és/vagy az adott játékstílusnak a legjobb. Lehetőség szerint próbálj ki több gyártót, több, típust és több méretet is.
Nem próbáltam mindet, de nekem ezek a pengetők jöttek be:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!