Túl késő 18 évesen elkezdeni hangszeren játszani? Ráadásul nem egy egyszerűn.
Mindig is irigyeltem azokat, akik a zenével ki tudták fejezni magukat és hangszeren játszottak/játszanak. Mivel én mindig is inkább sportos voltam így értelem szerűen a délutánjaimat edzésen töltöttem. Viszont nagyon nagyon sajnálom, hogy sose tanultam meg semmilyen hangszeren játszani. De most szeretném ezeknek az embereknek a táborát erősíteni, de nem tudom, hogy érdemes-e belekezdenem. Ráadásul nem egy egyszerű hangszeren szeretnék megtanulni játszani, hanem a szaxofonon. Na most gondolom előtte el kéne járnom szolfézsra és talán nem is ezzel kellene kezdenem hanem a furulyával. Vagy rosszul sejtem? Esetleg ezt meg lehetne kerülni magán tanárral vagy mindenképp szükségesek. Egyáltalán érdemes belekezdenem? Légyszives adjatok tanácsot.
Egy kétségbeesett 18 éves lány
Helló :)
Én egy 17 éves lány vagyok, és pontosan ugyanezen a hangszeren szeretnék elkezdeni játszani. Hatalmas vágyam, csak egyelőre még hangszert kell szerezni hozzá. :D
Vannak szaxis ismerőseim, és úgy veszem észre, hogy nem nagyon érzik nehéz hangszernek, egyszerűen csak rá kell érezni, és sokat kell gyakorolni, mint minden hangszernél. Szerintem sosem késő elkezdeni, miért is lenne késő? Az a fontos, hogy élvezd, amit csinálsz, és azt az első perctől kezdve. Még mindketten elég fiatalok vagyunk, nem kell attól félni, hogy lekéstél bármiről is. Én már játszom néhány éve gitáron, most a szaxofon a nagy álmom, régen zongorán is játszottam, azon szeretnék újra, meg hegedűn, nagybőgőn, akár a dobolást is kipróbálnám, mindent! Nem az számít, hogy hány éves vagy, hanem, hogy mennyire vagy elszánt. :)
Érdemes belekezdened! MINDENKÉPP!
Nem hinném, hogy kell. Jimi Hendrix is mindent magától tanult, és mégis hatalmas hírt és népszerűséget szerzett magának.
Persze, olykor elakadhatsz, én sokszor érzem ezt, de mindig bízok a jövőben, és abban, hogy később talán majd lesz elég pénzem arra, hogy egy jó tanár fizethessek.
De nem biztos, hoyg attól lesz valaki jó valamiben, hogy másoktól tanul. Ráadásul, ha többnyire magadat képzed, sokkal jobb érzés, ha úgy érsz el nagy dolgokat, mintha valaki segítene.
Bár én biztosan élnék a lehetőséggel, ha volna egy szaxofonos ismerősöm, aki szívesen megtanítana egy-két dologra.
Szia!
Én bő két éve szaxofonozom, és tapasztalatból mondom, hogy ami kihívást jelent, az a légzéstechnika és a száj mozgatása.
Ha ez megvan, akkor nyert ügyed van, ugyanis a fogásokat könnyű megtanulni, mivel nagyon logikusan következnek egymásból.
U.i.: A sportos múltad pedig kifejezetten jól jön, ugyanis a szaxofonozás megdolgoztatja a tüdőd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!