Mennyire kell zeneelmélet, ha szeretnék később előadni is?
Figyelt kérdés
3 hónapja gitározok, eddig nem nagyon foglalkoztam az elmélettel, csak tabot tudok olvasni, illetve alap kottát el tudok olvasni, de emeltebb szintű kottát már nem igazán. Később szeretnék előadni is, ehhez kell a zeneelmélet (hajlandó vagyok megtanulni)? Ha igen hol tudnám megtanulni lehetőleg önállóan?2009. dec. 30. 19:20
1/4 anonim válasza:
vannak akik szerint kell, vannak akik szerint nem
szerintem nem árt ha érted is amit játszol:)
2/4 bumbi02 válasza:
hát attól függ hogy "betanitott munkás" akarsz lenni aki csak megjegyzi hogy mit kell pengetni és azt pengeti , vagy pedig tanulsz elméletet, mi alapján épülnek fel az akkordok, skálák, arpeggiok, modális rendszerek, stb... és érted is hogy amikor solózol egyet akk mien elemekből épited fel... igazából mind2vel tudsz zenélni, csak a második a szerencsésebb és azzla tudod vmire vinni is szerintem... tesom is megtud tanulni 4 akkordot felváltva jáccani , de nem tudja h mit fog, mien akkordok, stb... szal inkább tanulj elméletet jobban , könnyebben tudsz számokat is tanulni h ha érted őket... önállóan nemtudom honnan tanulhatnád meg.. én spec gitártanártól tanulom, de neten keresel sztem biztos vannak ien jellegü könyvek ...
3/4 anonim válasza:
amúgy igaza van aki írta az előzőt:D Énis régebben úgy tanultam meg a számokat, hogy betanultam és kész
most meg, próbálom felfogni, milyen hangnemben van, milyen skála meg ilyenek, és így ha például nemtudom teljesen a szám szólóját, simán tudok rá improvizálni egyet:D És ez jó(H)
4/4 anonim válasza:
Attól függ milyen zenét akarsz előadni. Ha olyat amilyenre az előttem lévők gondolnak akkor igen. de tudok neked olyat is mondani amihez semmi elmélet nem kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!