Írtam egy rap számot, kaphatok véleményt?
Sziasztok!
Pár napja fejeztem be az első rap számomat, majd felvettem egy mp3 lejátszó segítségével.
https://www.youtube.com/watch?v=FOvUPRVvTMo :D
Most a véleményeteket szeretném kérni, hogy megérné-e befektetni egy stúdió felvételre? :D
Bármiféle építő jellegű kritikának örülök, de ha csak azért ba szakodsz mert nincs életed, hallgasd meg a számot, mert benne van a véleményem rólad ;)
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
17/F
Ezt a "szenny" kategóriába sorolom. Ilyen szövegeket mindenki tud írni. Se hangod, se flow-d, se összefüggő jó rímeid, se tartalom nincs. Ez nem rap,hanem zenére hadoválás.
17/L
És nem baszakodni akarok,de ez nagyon habi.
Ha ilyet bárki tud, szeretettel várom a TE szövegedet is.
Ha annyira meghallgattad meg minden, biztosan azt is észre vetted, hogy nem éppen önrímek meg ragrímek vannak benne, hanem van olyan, ahol 11 szótagon keresztül rímel a mondat.
Köszönöm
Figyelj fehér vagy? Ha igen a válasz, akkor felejtsd el a rappet. Csak a fekák tudnak rappelni. A rapnek az amcsi gettókban van táptalaja, nem a komcsi bérházakkal körbeépített magyar volt ipari városok csóró lakótelepein.
Ugyan te gengszter vagy? Erősen kétlem. Volt már balhéd? Erősen kétlem. A szöveg sajnos nem a legkomolyabb, nincs komoly téma. 15 évesen én is rapper lettem, Tupacot hallgattam, meg Ice Cubeot. A szövegírással nem is lett volna baj, csak rájöttem, hogy 0 énekhangom van. A raphez meg kell a jó hang, ha ki akarsz kerülni a szürke tömegből. Meg fontos reális téma. Te itt egy szokásos magyaros anyázást tolsz. Ezt hallottam Essem Emesétől, Túrós Buktától meg az összes ilyen munkanélküli taknyostól, csak kicsit jobb minőségben, mert azoknak van egy kis tőkéje hangcuccokat venni, meg autotunet használni. Ráadásul egyedül nem lehet rappelni. Kell egy ember még minimum aki alapot készít. Te egyedül nem csinálhatsz mindent. Neked kizárólag a szövegre kellene koncentrálni, mármint a megírására és a tökéletes előadásmódra. Mindenesetre gyakorolhatsz, meg töltögetheted a YT-re, csak ne várj sokat. Magyarországon te a rap zenéből nem élsz meg, meg híres se leszel, külföldön meg pláne nem, mert magyarul csak Magyarországon beszélnek meg a történelmi Magyarország területén és ha úgy veszed ott sem mindenütt. Szóval vagy angolul rappelj, meg szervezz egy rendes stábot magadnak haverokból vagy felejtsd el. Itt a YT-s feltöltögetésből te nem leszel híres sem feltétlenül, mert 100000 hasonló kaliberű gyerek próbálkozik.
A tegnapi #15-ös válaszolónak igaza van! Olyan nincsen, hogy magyar rap/hip-hop. Nem is volt és nem is lesz. Az ilyen Hősök, NKS, Mr. Bukta, Akkezdet Phiai, Dopeman, Majka és a többi Mucsaröcsögei proli panelgengszternek konkrétan semmi köze a raphez. Ja és senki ne kezdje mondani, hogy magyar "ándergránd" (hogyne...lóf4sz ez nem underground). Ja és senki se kezdje el a tipikus csicska dumát, hogy: " Miért kell fikázni? Csinálj Te jobbat, ha tudsz!"
Miért is kellene nekem/nekünk jobbat csinálni? Nem én/mi akarok/akarunk rappelésből megélni. Ugyanakkor aki be akar futni, zenészként/rapperként/énekesként annak bizony tűrni kell a potenciális leendő fogyasztók kritikáját is. Már bocsesz, de ami gagyi, az gagyi.
A rap, még mindig a fekák műfaja, azoké is volt és azoké is lesz. Nem azt mondom, hogy fehér embernek nem sikerülhet, mert volt rá példa, pl: Eminem.
Szóval Kérdező, kezdjél el, orrba-szájba angolt tanulni. Normálisabb szöveget írni - angolul - és gyakorolni, gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!