Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miről szól pontosan a Sia -...

Miről szól pontosan a Sia - Chandelier című zene?

Figyelt kérdés
2014. máj. 25. 22:35
 1/3 anonim válasza:
99%

Alapvetően 2 lehetséges téma van, a kettő közel áll egymáshoz.

Az egyik (szerintem kevésbé valószínűbb), hogy a dal általánosságban azokról szól, akik mindent a bulizásra tesznek fel, korlátok nélkül isznak, másnap pedig a megbánás uralkodik el rajtuk.

A másik, valószínűbb téma az énekes alkoholproblémáival kapcsolatos. Hasonlóan az első témához, itt is mindent az ivásra tesz fel, ("1,2,3 1,2,3 drink - 1,2,3, iszok) a pillanatnak él "I'm gonna live like tomorrow doesn't exist - úgy élek majd, mintha nem lenne holnap". Aztán eljön a másnap, és szintén a megbánás uralkodik el rajta ("Sun is up, I'm a mess

Gotta get out now, gotta run from this

Here comes the shame, here comes the shame - Felkelt a nap, szét vagyok esve

ki kell szabadulnom ebből, el kell rohannom ez elől

Itt jön a szégyen, itt jön a szégyen". A klipben a koreográfiában is nagyon jól megjelenik az a motívum, hogy a társadalmi elvárásoknak próbál megfelelni, de ittasan ez nem mindig megy. Pl. amikor a táncos az asztalon könyököl, próbál az elvárt normáknak megfelelni, majd rábukik az asztalra, és kézzel a hajánál fogva próbálja visszaráncigálni magát a valóságba (=józanságba). Összességében tehát az alkoholizmusról szól, arról, hogy tudja, hogy rossz amit tesz, ki akar belőle szabadulni. De amikor benne van, akkor élvezi, és tudja jól azt is, hogy másnap minden elölről kezdődik, újra meg fogja tenni.

2014. júl. 20. 18:07
 2/3 anonim válasza:
81%
Akkor már értem, miért jön be ennyire ez a szám, első válaszadó teljesen jól jellemezte jelenlegi életvitelem.
2014. szept. 21. 04:03
 3/3 anonim válasza:
85%
Mindegy miről szól, szerintem. Ennyire tökéletes zenét mostanában nem igen raktak össze. Egy színházi darabban is simán megállná a helyét. Mondjuk ott sétálna az éneklő a betondzsungelben (Chicago vagy New York) nem teljesen szétzuhanva, valamennyire azért felöltözve, közben a zene alatt rengeteg ember elmenne mellette. Nagyon-nagyon külömböző karakterek akiknek azért nem kerüli el a figyelméta fura lány. De a zene közvetíti a tökéletességet is. Így talán még az is mehetne hozzá, hogy ugyanott, ugyanazzal a lépésekkel mellette ugyanúgy menne, mozogna önmaga, csak teljesen normálisan kivirulva, tökéletességet és az életörömöt tükrözve. Lenne egy hatalmas kontraszt, amiről a zene szól.
2014. nov. 15. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!