Mit jelenetenek a zenében a következő kifejezések?
Ezek érdeklnek, sok zenekar ad ki ilyen kiadványokat:
- Singles (úgy tudom ez kislemezt jelent de erre milye számokat raknak? És ezek a számok miért nem kerülhetnek nagylemezre?)
- Bootlegs
- EP's
- Demo (ezt is tudom csak azt nem értem ha van egy számnak elkészült tökéletes változata miért jelenítik meg a gyengéb demo változatot)
- Compilation
- LP (úgy tudom ez a bakelit változat de nem bizti)
A másik kérdésem amelyek különböző változatban jelennek meg! Ezek az elnevezések mit jelentenek?
PL.:
Split Version
Edit Version
Single Edit Version
Mix Version
Previously Unreleased Version
Heavy Version
Light Version
Instrumental Version
Remix
És még egy kérdés: Sokszor újra kiadnak nagylemezeket vagy bővített változatban is megjelennek ilyen kifejezésekkel amiknek a jelentésére vagyok kiváncsi
Pl:
Special Edition
Limited Edition
Box-set Limited
Platinoum Edition
Deluxe Edition
Köszönöm a válaszokat
Single - egy-két számos kislemez (ezek a számok megjelenhetnek nagylemezen is)
Bootleg - koncertfelvételek, kalózfelvételek, stb...
EP - bemutatkozó kislemez
Demo - ez azért jó, mert sok rajongónak többet ér egy szám demofelvétele, mint a jobb minőségű, újravett felvétel.
Compilation - válogatásalbum, bestof
LP - bakelitlemez
Split version - vágott/rövidített verzió
Edit version - módosított verzió (lehet vágott, bővített, újrahangszerelt, stb...)
Previously Unreleased version - olyan verzi/szám, amit még nem adtak ki semmilyen formában
Instrumental version - ének nélküli verzió, csak a hangszerek vannak
Limited edition - Korlátozott példányszámú kiadás
Box-set edition - dobozos (pl: fémdobozos) kiadás
A többi szerintem egyértelmű, vagy a többiből kikövetkeztethető. Remélem segítettem:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!