A rockot, a metált és a punkot miért sorolják külön műfajokba?
Bár alapvetően rockzene párti vagyok kicsi korom óta, de ezt az egy dolgot sose tudtam megérteni. Elvégre a metal és a punk-rock is gitár-basszus-dob alapú zenei stílus. Persze tudom, hogy itt ki is merültek a hasonlóságok, hiszen teljesen más a stílus, a szövegvilág, stb.
De akkor is, a "rock" szó önmagában egy baromi tág fogalom, rengeteg stílsirányzattal és nem értem, hogy akkor ezt a kettőt miért kezelik mindig különálló műfajként tőle.
Hát szerintem végül is a TCS-t is beljebb lehet kategorizálni a rockon belül, én speciel mindig is hard rocknak könyveltem el az ő zenéjüket, néhol egy kis metalos beütéssel (kivéve ugye az első lemezüket, mert az inkább punk rock volt).
De ugyanez igaz pl a Road és Depresszió zenéjére is.
A Tancsapda ehy punk-rock zenekar. Azért mert ott vannak azok a zenék is amiket gitárral dobbal meg basszussal játszanak
pl.:a jazz zene általában azt is azzal játszák (néha).
3-as, na a Nickelback már tényleg sokkal jobb példa, az ő zenéjük bekategorizálásánál mindig is bajban voltam.
Egyébként köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!