A Punnanynak és az akkezdet phiainak milyen viszonya egymással?
Van a Wu Tang Clan, az Akkezdet Phiaiban 100%-ig biztos vagyok, hogy rajongóik. Ők az USA-ban elkezdtek avantgárd költők mintájára trükkös szóösszetételeket kreálni, trükkös rímeket, ilyesmik. Nem vagyok nagy rap tudor, szerintem legalábbis ők adták az inspirációt. Az USA-ban pedig megindult a SlamPoetry "mozgalom", vagy inkább előadói stílus, ahol ismeretlen költők saját műveiket mondták fel egyedi stílusukban, ez a fajta szabadverselés megragadta a rapperek figyelmét is, az Akkezdet Phiai itthon az egyik legismertebb ilyen formáció, tehát akik verset rappet egyként, vagy majdnem egyként kezelnek. A slam poetry szerintem Závada Péter ötlete volt inkább, de Saiid is követte, mind ketten jók benne. A Punnany Massifról nem sokat tudok, szerintem kevésbé gengszeterrap, amit csinálnak, ha szabad ezt a fogalmat használnom. Náluk is megy a versek szeretete, pl. Cseh Tamást ha jól gondolom mind két együttes szereti. Ők is trükkös rím és szóösszetételekkel dolgoznak, szerintem nincs surlódó felület a két együttes közt, max. annyi, hogy mind két együttes értelmiségi alapú, nem az pitbull kutyákkal széttéplek rapp.
Szerintem nincsenek rosszban egymással, bár a Punanny véleményem szerint kommerszebb, bármennyire is próbálkoznak mindenféle alternatív megoldással, például népzene és rapp ötvözés. Viszont a kommerszség popularitást is szül, biztos is hogy ők nyilvánvalóan nagyobb pénzeket kaszálnak, mint az AKPH.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!