Miért nem tudnak az eurovízión a saját nyelvükön énekelni az előadók?
Idén csak Montenegró volt az, ami saját nyelvű dalt küldött,(legalábbis én úgy emlékszem) de tavaly nagyon sokan énekeltek saját nyelven. (Többek között mi is, rajtunk kívül meg még Albánia, Szerbia, Bulgária, Izland...meg még jópáran.)
De amúgy egyetértek veled. Én pl kifejezetten szeretem az idegen nyelvű dalokat, és marha unalmas, hogy minden angolul van.
Előre is bocsánat az offolásért! (a 4-es vagyok)
Idén csak Portugália, Montenegró, Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Írország (egyik hivatalos nyelvük az angol) és Málta (náluk is hivatalos az angol) énekelt saját nyelven.Viszont néhány országnál az a helyzet, hogy az otthoni nemzeti döntőt saját anyanyelvű dallal nyerték meg, de az Eurovízióra angolra változtatták pl: Izland, Albánia (+ Macedónia, de náluk eleve mind2 nyelv lehetséges volt és végül az angolt választották)/de ezt igazából csak az tudja aki az egész versenyt, egészen a nemzeti döntőktől végig kíséri, nem csak a verseny hetében foglalkozik az Eurovízióval/. Izrael, Lengyelország,, Szlovénia és Spanyolország pedig keverten, 2 nyelven énekelt.
2013-ban pedig tényleg több volt az anyanyelvű dal: Észtország, Horvátország, Montenegró, Moldova, Ciprus, Szerbia, San Marino, Macedónia(de itt cigány nyelv is volt benne), Bulgária, Izland, Magyarország, Egyesült Királyság, Albánia, Franciaország, Izrael, Olaszország és Írország. És csak a görög és a spanyol dal volt 2 nyelvű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!