Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit jelent a gitárnál az...

Mit jelent a gitárnál az E-moll, A-moll meg az ilyenek?

Figyelt kérdés
Mármint hogy azt is ütni kell amikor gitározol vagy hogyvan ez? Most tanulok gitározni.
2009. dec. 28. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Az E-moll és az A-moll két akkordot jelent, E- illetve A-lapahangú akkordok egy kvinttel és fél hanggal leeresztett terccel. E-moll hangjai: E G H, A-mollé: A C E

A fogások:

E-moll 022000

A-moll 002210

Mit értesz ütés alatt?

2009. dec. 28. 19:29
 2/8 A kérdező kommentje:
nos azt értem hogy hogy kell lefogni meg ilyenek. elnézést nem ütnit akartam írni. szóval amikor gitározok azt is lekell fogni? vagy egyszer megpendítem pl az a-mollt és játszom tovább a dallamot, vagy hogy van ez? Ezt nagyon nem értem :S
2009. dec. 28. 20:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát, ha dallamot is játszol mellette, akkor azt aszerint kell csinálni, ahogy le van írva a kottában, vagy ahogy neked jól esik. Itt egy példa erre:

[link]

Természetesen az akkord azért van ott, hogy lefogja az ember...

Egyébként (bár nem tudom, gondolhattál-e erre) nem kötelező dallamot is játszani a gitáron, főleg ha Te énekelsz. Ha csak a szöveg fölött van az akkord, akkor egyértelműen ez a helyzet.

(remélem nem magyaráztam el túlsásogan nyilvánvaló dolgokat :D)

2009. dec. 29. 07:40
 4/8 A kérdező kommentje:
aha. értem. szóval ha én éneklek mondjuk akkor csak az akkordokat kell lenyomni?
2009. dec. 29. 18:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. válaszokat még várok :)
2009. dec. 29. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, illetve nem lenyomni, hanem megpengetni (pengetővel, ujjal, körömmel, vagy ahogy tetszik).

De elnézést kérek, ha nem volt kielégítő a válaszom. Ami azt illeti, a kérdés módja is hagyott némi kívánnivalót maga után...

2009. dec. 29. 23:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Oh. bocsi. :) Jó azthiszem már értem. köszönöm :)
2009. dec. 30. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Már megvan válaszolva, minek kellett kiemelni?
2010. jan. 2. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!