Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a külömbség egy 150k-s és...

Fatalerr0r kérdése:

Mi a külömbség egy 150k-s és egy 30k-s stratocaster kozott?

Figyelt kérdés
a kerdesem egyszeru ami fent lathato...kezdo vagyok egy kezdo gitarral,csak annyit szeretnek tudni,hogy min fog az valtoztatni ha veszek magamnak egy jobb gitart ?pl egy Fender-t ....

2014. máj. 11. 12:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Különbség például, a jobb érzékenyebb alumínium-nikkel-cobalt ötvözetű mágnessel készült hangszedő, a test anyaga kemény éger és nem kőris, jobb minőségű szerelékek, kapcsolók. De nem biztos, illetve feltétlenül igaz hogy a drága fender jobb, igényesebb összeszerelésű, illetve pontos. A 150 ezres kategória sokszor a bullet kategóriát sem éri el minőségileg. Most biztos dobálnak érte de tapasztalat. Az indiai gyártású (nem kínai!) squier bullet széria viszont jó vétel neked, ez egy jól sikerült gitár akár egy haladónak is.
2014. máj. 13. 22:46
 12/21 A kérdező kommentje:
eppen azt is megfigyeltem,hogy a hangszedoknel is nagy arkulombsegek vannak annak meg semmi koze a kenyelemnhez ....am valami hasonlo fenderben gondolkodom en is,talan veszek egy hasznaltat vagy meg varok vele egy kicsit :)
2014. máj. 13. 23:22
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

Kemény éger? Ezt honnan veszed? Az éger elég puha fa (550-600 Janka Hardness), ezzel szemben a kőris jóval keményebb (850-1320 Janka Hardness).

Mind égerből, mind kőrisből kiváló gitár készül, ez egyáltalán nem minőségi jellemző, hogy melyikből van.

Az eszem megáll, néha mekkora ostobaságokat tudnak terjeszteni egyesek itt a GYIK-on... pedig semmiből se állna utánanézni.

2014. máj. 14. 00:12
 14/21 anonim ***** válasza:
Kérdező! Nagyon szépen kérlek ne írd le mégegyszer azt a szót hogy KÜLÖMBSÉG..... -.-
2014. máj. 14. 02:37
 15/21 A kérdező kommentje:
azer
2014. máj. 14. 07:57
 16/21 A kérdező kommentje:
'azert is. külöMbség....legkisebb problemam is nagyobb annal ,hogy n-et vagy m-et irok -_-
2014. máj. 14. 07:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat, a fa anyagával kapcsolatosan valóban tájékozatlan voltam...ezzel csupán a gitár alaptulajdonságaira, különbségeire akartam felhívni a kérdező figyelmét.

Azt tudom viszont, hogy az olcsóbb stratók testét néha készítik rétegelt fából is. Erre oda kell figyelni, kezdő gitárosként ebbe 20 évvel ezelőtt belefutottam egy Levinnel.

2014. máj. 14. 11:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Előre szólok, mielőtt valaki hőbörögni kezd, hogy miért kötözködök: utálom, ha a témában láthatóan laikus emberek magabiztosan terjesztenek hamis vagy félinformációkat, amit aztán a többi tájékozatlan bevesz és tovább terjeszti.

"jobb érzékenyebb alumínium-nikkel-cobalt ötvözetű mágnessel készült hangszedő"

Jobb? Mihez képest jobb?

Amúgy AlNiCo-ból a II és az V jelűt szokták használni, melyek eltérő tulajdonságúak.

És hogy "érzékenyebb"? Megint csak: mihez képest?

Sok hangszedőben használnak kerámiamágnest, melyekkel nagyobb kimenőjelet lehet produkálni.

Szóval akkor mit is használnak a drágábban és az olcsóbban? Mindegyikben lehet AlNiCo vagy kerámiamágnes, mégse fog egyformán szólni. De az AlNiCo önmagában szintén nem jelzi egy gitár minőségét...

"A 150 ezres kategória sokszor a bullet kategóriát sem éri el minőségileg. "

Mondd már el, ezt honnan veszed. Hány darab 150ezres Fendert hasonlítottál össze Squier Bullettel, hogy azt merd állítani, sokszor nem éri el a minőségét? Konkrétan hány tesztet végeztél a témában és milyen módszerrel?

"Az indiai gyártású (nem kínai!) squier bullet széria viszont jó vétel neked"

A kérdés ugyanez. Hány darab india és hány kínai Bullettet hasonlítottál össze? Pontosan miben rosszabb a kínai az indiainál?

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy Bullet nem készült Indiában. A Squier II bizonyos szériáit gyártották ott 1989-90 körül.

A Bullet-ek készülhettek Kínában, Indonéziában (a Cort és a Samick üzemeiben), a nagyon korai Squier-ek még Japánban is, később Koreában. De Bullet nem készült Indiában, arra mérget vehetsz.

Ezek után mindenki döntse el, mennyire tekinti hihetőnek és hozzáértőnek azt, akinek egy válaszában a leírtaknak a fele se helytálló...

2014. máj. 14. 16:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezzel a dacoskodó "azért is helytelenül írok" dologgal nem azt mutatod, milyen faszagyerek vagy, hanem mennyire óvodás szinten reagálsz egy jó szándékú kritikára...
2014. máj. 14. 16:31
 20/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos informaciot es a valaszommal kapcsolatban meg teljesen masrol folyik itt a beszelgetes es akkor muszaly belekotnie abba ,hogy elirtam egy betut-_-
2014. máj. 14. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!