Milyen erősítőt ajánlotok?
Kezdő modellben tranyós nekem a Vox Pathfinder 15R egész jó volt.
Haladónak a Fender Custom Vibrolux Reverb.
A Hangfalat gitárládának hívják, amiben pedig egyben van azt kombónak.
Milyen effektbedálod van és mennyi pénzed? Én elégedett vagy a Jet City erősítőmmel, ami full csöves. De ez attól függ hogy milyen zenét játszol (és milyen hangosan).
Ha tényleg nem kellenek effektek, akkor valami egyszerűbb csöves erősítőt ajánlok, tranzisztorosból szinte csak a modellezősek mondhatók minőséginek.
A leírtak alapján neked tulajdonképpen egy végfok erősítőre van szükséged, amennyiben a multieffekten van vonal szintű kimenet. Ugyanis egy gitár erősítőben az előfok feladata, hogy a gitárból érkező jel szintjén erősítsen és formálja a hangot az erősítő karakterisztikájának és a használó beállításai szerint. Ezt a feladatot tulajdonképpen ellátja a multieffekt, így előfokra nincsen szükséged.
A multihoz külön vennék végfokot és gitárládát. Metálkodásra ár érték arányában ezek a ládák szerintem verhetetlenek:
Ha esetleg extrémebb zenéhez a mélyek is kellenek:
Végfok tekintetében az ismert márkák (Peavey, Hughes&Kettner, Marshall, Mesa) választásával nem nyúlhatsz mellé.... Annyi megjegyzés, hogy metalhoz - függően a zene gyorsaságától és a te ízlésedtől is - illeszkedhet tranzisztoros végfok is a rendszerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!