Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Számotokra miről szól az...

Számotokra miről szól az Omega zenekar Gyöngyhajú lány dala?

Figyelt kérdés
Azért teszem ki a kérdést, mert ma a Heti Hetes műsorban lehúzták a dalt, mondván teljesen érthetetlen. Azok a szövegrészek mint például a "kék elefánt" csak drogos írhatta, mert semmi értelme. Ezzel szeretnék most szembemenni.
2014. máj. 5. 01:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy gyönyörű szőke hosszú hajú kedves lányról szól.
2014. máj. 5. 02:04
 2/7 anonim ***** válasza:
.....A Heti Hetes szereplői pedig írjanak jobbat, ha tudnak! :-)
2014. máj. 5. 02:06
 3/7 Kill The Sexplayer ***** válasza:

Ezért nem nézek kereskedelmi csatornákat...

A kék elefánt pedig valami szimbolizmus lehet, mert elég sok dalszövegben benn van.

2014. máj. 5. 02:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen. Valóban én sem nézek kereskedelmi csatornákat. Tegnap is csak véletlenül kapcsoltam be. Aztán dühös is lettem rögtön. Bár csodálkozom, hogy olyan nagy művészek mint Gálvölgyi János képtelenek dekódolni egy szöveget.
2014. máj. 5. 12:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Az elefánt szerintem ha emlékeim nem csalnak az erő és időnként valami istenség szimbóluma.

Hogy a kék jelzőt miért tették oda? A romantika korában is már elterjedt volt és ha visszavezetjük a szót angolból akkor azt mondhatjuk a szomorúság kifejezője. Angolul a blue szomorúság, amiből jött a blues szó. Vesd össze "kék asszony elvitte a szívemet" Miről is szól a dal? Végig a bánat és a szomorúság, kiúttalanság életérzése hat át mindent.

2014. máj. 5. 12:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem mellesleg ilyen alapon William Wordsworth és Samuel Taylor Coleridge költészete sem értelmezhető vagy átemelhető mai kontextusba, hiszen ezek az írások, gyönyörű költői munkák átemelnek minket a fantázia birodalmába. Ez mint egy menekülés a hétköznapok szürke világából bele valami másba, ami feljebb emel.
2014. máj. 5. 12:12
 7/7 gondsvanger válasza:
28%
Az antikrisztus eljovetelerol szol,es a satan imadatarol!
2018. szept. 7. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!