MI a legjobb stúdió szett? És miket éri meg venni?
Ehhez még keverőpult se kell, egy Line 6 UX2 bőven elég hozzá, azon van 2 gitár és 2 mikrofon bemenet.
Kell hozzá valami normális szoftver, nem tudom, a PC-n mi lehet, valószínűleg csak lopott/crackelt jöhet szóba, én Mac-en használom, azon meg az oprendszer része a Garage Band, ami bőven elég ilyesmire.
Az UX2-höz van egy Reason Limited szoftver, ami személyes véleményem szerint borzalmas és abszolút logikátlan interface-el rendelkezik, én pár óra kísérletezés után feladtam, de lehet, hogy csak én megközelítésem volt helytelen.
Énekre én a jó öreg Shure SM58-at vettem, persze vannak olcsóbb megoldások is.
Kábel ehhez nem kell sok, egy jó minőségű 6.3-as jack a gitárnak, meg egy XLR kábel a mikrofonnak.
Ja, és természetesen kell hozzá egy megfelelő számítógép.
Ha nem akarsz számítástechnikával kínlódni (ahogy én is rühellem), nagyon tudom javasolni a Boss Micro BR kis zsebstúdiót. Én már vagy 6 éve használok ilyet, bár nem a legmodernebb, de mindent tud, amit egy egyszerűbb demóhoz kell.
Van mikrofon és gitár bemenete COSM effektprocesszora, 4 sávos felvétel + egy csomó "virtuális sáv", dobgép.
Ha a Line6 UX2-tőt használja valaki, akkor fölösleges a Guitar Rig, mert ahhoz van a Pod Farm erősítő és effektszimulációs szoftver.
A gyári hangkártya ilyen gépnél nem erre való.
Énekre meg erősítőről gitárt felvenni nem feltétlenül jó ugyanaz a mikrofon, utóbbira inkább talán egy Shure SM57-et ajánlanék.
Ilyen házilagos körülmények közt ne várj stúdióminőséget, amúgy szerintem a Line 6 Pod Farm effekt és erősítő modellezésével jobb minőséget fogsz elérni és sokkal többféle hangot használhatsz, mint ha egy szál erősítőt magad próbálsz bemikrofonozni.
Eleve, egy sima szobában a hangok egész másképp verődnek összevissza, mint egy akusztikaliag tervezett stúdióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!