Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » MI a legjobb stúdió szett? És...

MI a legjobb stúdió szett? És miket éri meg venni?

Figyelt kérdés
Gitár hangot szeretnék rögzíteni.A Guitar Rig nem jön be. Énekelnék is. Mik kellenek hozzá? Milyen mikrofon? Milyen keverőpult? Milyen kábelek? stb. Nem nagyon értek még a témához,ezt gondolom már észre vettétek:/ De szeretnék többet meg tudni,hogy hogy megy az ilyen dolog,mennyibe kerül.Szükség van-e a számítógépre is? Vagy valami interfészre? A válaszokat előre is köszönöm!:)

2014. máj. 3. 01:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Ehhez még keverőpult se kell, egy Line 6 UX2 bőven elég hozzá, azon van 2 gitár és 2 mikrofon bemenet.

Kell hozzá valami normális szoftver, nem tudom, a PC-n mi lehet, valószínűleg csak lopott/crackelt jöhet szóba, én Mac-en használom, azon meg az oprendszer része a Garage Band, ami bőven elég ilyesmire.

Az UX2-höz van egy Reason Limited szoftver, ami személyes véleményem szerint borzalmas és abszolút logikátlan interface-el rendelkezik, én pár óra kísérletezés után feladtam, de lehet, hogy csak én megközelítésem volt helytelen.

Énekre én a jó öreg Shure SM58-at vettem, persze vannak olcsóbb megoldások is.

Kábel ehhez nem kell sok, egy jó minőségű 6.3-as jack a gitárnak, meg egy XLR kábel a mikrofonnak.

2014. máj. 3. 16:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Ja, és természetesen kell hozzá egy megfelelő számítógép.

Ha nem akarsz számítástechnikával kínlódni (ahogy én is rühellem), nagyon tudom javasolni a Boss Micro BR kis zsebstúdiót. Én már vagy 6 éve használok ilyet, bár nem a legmodernebb, de mindent tud, amit egy egyszerűbb demóhoz kell.

Van mikrofon és gitár bemenete COSM effektprocesszora, 4 sávos felvétel + egy csomó "virtuális sáv", dobgép.

2014. máj. 3. 16:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a gyors választ! Úgy tudom,hogy ezekkel a hangkártyákat csak ilyen gitár rig-re használják. Ez igaz? Én úgy csinálnám,hogy az erősítőhöz tennék egy mikrofont és azt venném úgy fel. Ez akkor úgy is kivitelezhető,hogy pl. egy Cubase,Reaper vagy Audacity programmal fel lehet venni rendes minőségben kevésbé mű hangal? Úgy értem,hogy teljesen olyan jó stúdió hangzás lesz? Amúgy én már próbáltam rá kötni a gép vonalbemenetére a multimat és eléggé késett a hang meg rossz minőségű is volt. Nagyon rossz :D Realtek HD Audio kártyám van szóval.. Nagy valószínűség,hogy azért. A gépemről annyit,hogy nem olyan rossz... 2.3ghz 2mag proci,2gb ram, 500gb-os merevlemez, vga az sztem nem jön ide,de az 2gb-os.. :D
2014. máj. 4. 12:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Line6 UX2-tőt használja valaki, akkor fölösleges a Guitar Rig, mert ahhoz van a Pod Farm erősítő és effektszimulációs szoftver.

A gyári hangkártya ilyen gépnél nem erre való.

Énekre meg erősítőről gitárt felvenni nem feltétlenül jó ugyanaz a mikrofon, utóbbira inkább talán egy Shure SM57-et ajánlanék.

Ilyen házilagos körülmények közt ne várj stúdióminőséget, amúgy szerintem a Line 6 Pod Farm effekt és erősítő modellezésével jobb minőséget fogsz elérni és sokkal többféle hangot használhatsz, mint ha egy szál erősítőt magad próbálsz bemikrofonozni.

Eleve, egy sima szobában a hangok egész másképp verődnek összevissza, mint egy akusztikaliag tervezett stúdióban.

2014. máj. 4. 15:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem:) Köszönöm a segítséget! Akkor majd veszek egy UX2-t :)
2014. máj. 5. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!