Miért hallgat valaki gépzenét? (house, techno, drum and bass, rave, acid techno, etc) És miért nem hallgat?
Drog nélkül is lehet élvezni. Attól még, hogy te nem élvezed más élvezheti.
Ezt most megérted vagy sem, így van.
Talán senki nincs olyan, aki ezt a zenét hallgatja és valamilyen drogot ne használna. - Tevedsz!! En nem hasznalok drogot, inni is csak szilveszterkor es nem dohanyzom. Viszont sportolok/futok rendszeresen es imadom, amikor "tuctuc" zene adja a ritmust a mozgasomhoz es az ilyen zenekben pl. kifejezetten zavar ha enekelnek, mert akkor a szovegre figyelek es nem a ritmusra, legzesre, mozgasra stb.
Szerintem ez korral es tudatossaggal valtozik.
Amikor kicsi voltam (es ez az NKOTB / Bros korszakaba tartozo kicsiseg), akkor el nem tudtam kepzelni hogyan lehet kemeny rockot, heavy metalt es hasonlo uvoltozos "ordogi" zenet hallgatni.
Felnottem, kulfoldre koltoztem, sok-sok mindent tapasztaltam a vilagban es egyik naprol a masikra Marilyn Manson az egyik kedvencem lett. Szerintem nagyszeru eloadomuvesz a szovegei is baromi jok. Persze koncertjere nem vagyom mert nem festem magam feketevel es nem akarom a karom torni pogozas kozben. A vicc az, hogy par evvel ezelott teljesen kiborultam es duhos lettem ha azonnal nem kapcsoltak ki a Manson-hez hasonlo "allat" zenet, ma meg tok siman elhallgatom oket! Mi valtozott? A zene?
Nem! En, es a vilagrol alkotott kepem es a dolgokhoz valo hozzaallasom.
(megjegyzem Beethoven gyerekkorom ota a mai napig az egyik kedvencem)
Ha elnyomod magadban az eloiteleteket es puszta kivancsisagbol megprobalod beleelni magad a masik ember borebe, meg akar meglepetesek is erhetnek, es neked is felallhat a hatadon a szor ezektol a zenektol! (mint ahogy neha nekem is ;)
Kedves kérdező!
Mivel te magadtól nem látod meg a szépet a gépzenében, így azt javaslom, hasonlíts össze egy Trance zenét, egy Metalcore "zenével"!
Amíg a Techno (ès itt nem Minimal-Housera gondolok) egy táncolható, dallamos, néha vad, néha lágy (Deep-Tech), néha érzelmeket kifejező ZENE.
Az, hogy számodra az számít érzelmesnek, hogy a csaj vinnyogó hangon ordítozza, hogy hányszor csalták meg, eléggé kínos.
Amennyiben amellett is kiállsz, hogy drog nélkül nem lehet ilyet hallgatni, nagyon lebőgtél, mert itt vagyok példának én.
Van több száz órányi Techno, Trance, House zeném, és MINDEGYIKRŐL TUDOM, HOGY MI A CÍME, ÉS MEG TUDOM ŐKET KÜLÖNBÖZTETNI! ÉS KÈPZELD EL: SOHA NEM DROGOZTAM!
Ha amellet is kiállsz, hogy csak program kell hozzá, és csiribicsiribá kész a Techno, csinálj nekem holnapra egy divatos felépítésű, 6-7 perces Trance zenét. Dallammal! Mert csak akkor Trance, ha van dallama! De mivel le merem fogadni, hogy fogalmad sincs róla mi az a Trance, ezért megelégszek egy Deep Tech zenével.
Az elektronikus zenében sokkal sokrétűbb hangzást lehet előállítani, nincs úgy bekorlátozva, mint mondjuk egy rockzenekar a gitárral és a dobbal.
Amúgy én 40+os pasiként is folyamatosan technót hallgatok, mert ez tetszik, jókedvűvé tesz, jók az effektek, dallamok benne. Leginkább Boris Brejcha zenéjét halllgatom, tökéletes.
Őszinte jó szívvel ajánlom belehallgatásra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!