Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Komolyzenével kapcsolatban...

Komolyzenével kapcsolatban kéne segítség. Bármilyen zene jöhet (? )

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy nemrég hallottam egy nagyon jó 4 kezes zongora darabot aminek nem tudom a címét. nem tudok sok mindent hozzá fűzni ami alapján azonnal megtudnám találni szóval mindenkitől várom a címeket, akinek van ötlete.

Annyit tudok csak mondani hogy kettő komor, feszült, szenvedélyes hangzású negyed vagy fél értékű akkorddal kezdődött. az első pár ütem (vagy nem tudom mennyi)sokszor ismétlődött szóval az volt a főtéma. <- Nagyon heves, tüzes hangulata volt. aztán ugyan ezt a főtémát meg ismételte ugyanolyan lendülettel csak ha jól hallottam volt benne hangnemi kitérés vagy hasonló. nem volt benne lassú rész de mégsem volt mindig felindult a dallam. de mindenkitől várom az ötleteket hátha :) előre is köszönöm!

2014. ápr. 15. 20:10
 1/4 anonim ***** válasza:
A konkrét számot nem ismerem, de ha szereted az ilyen stílusú zenéket, manapság remek úgynevezett neoszimfónikus zenekraok vannak, pl Audiomachine, vagy a Two Steps From Hell. Lehet tetszenének neked.
2014. ápr. 15. 21:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fogom eltalálni és valószínüleg már ismered is mert elég híres darab, de nekem ez a kedvenc zongora darabom: https://www.youtube.com/watch?v=4Tr0otuiQuU
2014. ápr. 16. 02:21
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönom de már meg van Dvorak - szlovák tánc :)
2014. ápr. 16. 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy Beethoven Für Elise volt az? Csak, egy tipp. Nekem, erről, az ugrott be:D
2014. ápr. 22. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!