Írok néhányat és leírom hogy sztem miért kiemelkedőek:
Reise, reise: Nagyon mély, hatásos dal
Links 2, 3, 4: Ütős, eszméltelenül pörgős szám
Amerika: Amellett hogy nagyon fülbemászó, és önmagában is remek kis dal, erős görbe tükröt tart Amerikának és a globalizációnak többek közt
Ohne Dich: Egy egyedi Rammstein szerzemény, ezen kívül nem is nagyon ismerek olyan számot ahol ennyire normálisan néznénk ki. De ez pont hogy előnyére vált a dalnak, mert egy remek, igazán mély, és katartikus szerzemény lett.
Spieluhr: Egy remek album lett a Muter, van egy sajátos, összetévesztethetetlen hangulata és tartalmi világa. Ez a Muter-be is nagyon erős, de nekem a kedvencem a Spieluhr a korongról, ettől a számtól nagyon könnyen libabőrős leszek, szerintem nagyon hideg és horrorisztikus.
Rosenrot: Szintén mély dal, saját megfejtésem szerint leginkább az emberi gyarlóságról, erőszakról, butaságról szól, nem tudom pontosan hogy a klippbe milyen helyen vannak (úgy gondolom hogy köze van a valláshoz) tehát lehet ezzel egy kis valláskritikát akartak belevinni a dalba, vagy esetleg konkrétan a köré akarták vonni, nem tudom pontosan...
Hát... igazából nekem hangulattól változó :)
de ha kellene:
-Amerika
-Engel
-Du hast
-Feuer Frei
-Links 234
-Ich will
-Rosenrot
de nehezen lehet választani
Klippben:
-Benzin
-Pussy xD
-Mein land
-Ich will
-Sonne
Élőben mindet szeretem :)
na elmondom az én kedvenceimet:
Haifisch - ez a szám gyakorlatilag arról szól, hogy egy kivülről kőszívűnek tűnő embernek vannak a legmélyebb érzései
Mein Land - ennek a számnak nincs sok értelme, de jót lehet rá pogózni úgymond és egy elég beteg videóklipje van
Amerika - szépen kigúnyolják a nagy "amerikai gőgöt" és "kulturát"
Stirb nicht vor mir - két magányos emberről szól, akik a másiknak a lelkitársa, de nem találkoztak még, s nem is ismerik a másikat. Ergo ez "mindenki megérdemli a szerelmet, s mindenkinek van, csak nem mindenki találja meg vagy nem mindenkit talál meg" dolog érvényesül.
Du riechst so gut - nem is írom le miért szeretem, egyszerűen nem lehet jól szavakba önteni.
Moskau - itt egy párhuzam van az orosz város, Moszkva valamint egy valószínűleg anno orosz prostituált között. Moszkva városának torz szépségéről és a tökéletlen tökéletes test szeretetéről szól a dal.
De persze nem mindegyik Rammstein szám ilyen so deep feelingű, de ezek azok szerintem, kivéve a mein land meg a du riechst so gut, legalábbis nekem, tizenhét évesnek ez jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!