Gitáron vagy zongorán nehezebb játszani, virtuóz darabokat előadni?
márpedig jó az #1 válaszom ... a kérdésben a válasz "virtuóz" ... márpedig virtuóz darab lejátszásához a hangszer mesterének kell lenni ...
(nem az volt a kérdés, hogy melyiken könnyebb megtanulni szépen játszani)
hmmm
ha egyáltalán nincsenek zenei alapjaid akkor a zongorával kell kezdeni, hogy a fejedben is helyükre kerüljenek a hangok ... aztán, ha az már megy valamennyire (mondjuk 1-2 év), akkor könnyebben fogod tudni, hogy a gitáron melyik húrt miért fogod le
de gitározni (éneket kísérni) 4-5 akkor megtanulásával és kotta szerinti alkalmazásával is lehet ... az viszont messze van attól amire egy gitár alkalmas :)
Az elsőnek van igaza.
Melyiken könnyebb? Kinek melyiken... Én majdnem minden hangszeren játszottam már legalább egyszer életemben. Még thereminen is... Mind könnyű
Szerintem a virtuóz szó éppen azt jelöli, hogy az illető az adott hangszerrel nagyon jól bánik, és a lehető legtöbbet tudja kihozni belőle, az emberi test korlátai között. Tehát ilyen értelemben mindkét hangszeren, sőt a világ összes hangszerén egyformán nehéz virtuóznak lenni. Az ember egyéni adottságai, és persze a kitartása határozza meg, hogy melyik hangszerrel meddig tud eljutni.
Ha arra gondoltál, hogy melyik hangszerrel lehet a hallgatóság számára hangzatosabbnak, "nehezebbnek" tűnő zenét játszani, akkor talán a zongora a válasz, mert azon a zenei hangok szinte teljes tartománya lejátszható. De ez is relatív, van, akinek a gitár egyszerűen "szebben szól", és neki is igaza van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!