Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az baj, ha valaki 16 éves fiú...

Az baj, ha valaki 16 éves fiú létére jazz, rock és blues zenéket hallgat?

Figyelt kérdés

Hozzátenném, hogy szeretem a countryt, folklore-t, soul-t, musicaleket is. Viszont teljes mértékben elhatárolódom a mai popborzalmaktól, a gépzenétől, a tehetségkutatóktól és mindentől ami trendi.

Sokak véleménye szerint a sátánnal cimborálok. De miért sátánista például a magyar Hobo vagy a külföldi Rolling Stones, Doors.

Azt is sokan a szememre vetették, miért nem iszom, ha ezeket a zenéket hallgatom. Pedig bizony nem iszom, nem dohányzom, nem fogyasztok drogokat.

Szerintetek elképzelhető egy hasonló habitusú lány is vagy a rockzene és a föntebb felsorolt műfajok köthetőek a káros szenvedélyekhez? Várom válaszaitokat.

2014. ápr. 13. 01:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Most veregessük meg a válladat, hogy ügyes kisfiú vagy?

Egy csomó ilyen van, nekem is van rengeteg ilyen haverom, ennyi idősek, hasonló ízléssel, mégse kérdezgetik, hogy baj-e...egyébként is az a baj, hogy ilyen hülyeségeket kérdezel...Mondjuk barátnőm ilyen jellegű nincs, de én alapjáraton nem vagyok jóban a lányokkal, de biztos léteznek ilyenek...

És nem tudom figyeled-e a dalszövegeket, de a diszkókat szokták a drogokhoz kötni első sorban (többnyire a rockosabb, illetve punk zenekarok), szóval ez nagyon relatív.

2014. ápr. 13. 15:11
 12/21 A kérdező kommentje:

Ki kérte, hogy veregessétek meg a vállamat? Csak annyit írtam, hogy ez a fajta gondolkodás ma nem jellemző a nagy átlagra. A tömegkultúra, a konzerv zenék hallgatása, sztárimádat viszont sajnos igen. Én nem ebbe a csoportba tartozom.

Másik válaszolónak. Igen, teljesen jól látod. Nem kell azt kihozni belőle, amit az eredeti szerző szeretett volna közölni. Sőt. Nem is lehet, mivel ugyan közhely és nem szükséges semmiféle egyetemi stúdiumokat folytatni ahhoz, hogy tudjuk nem azt kell tudnunk, mire gondolt a szerző, de a mi érzelmi világunkat, gondolkodásmódunkat bele kell szőni akár a fordításba, akár versértelmezésekbe, dalszöveg értelmezésekbe. Eric Clapton véleményével azonosulok, miszerint nincs tökéletes másolás, mindig új zenei, művészi produktum születik.

2014. ápr. 13. 18:11
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond sôt, jó ilyet hallgatsz. Miért discot meg ilyen hülye zenéket kellene hallgatnod?? (Nem szólom le mert néha meghallgatok egypár ilyen hip-hop-ot is). De visszatérve, NEM BAJ h ilyen zenét hallgatsz ráadásul gondoljunk bele mi a jobb:

-elmenni egy klubba ami mondjuk 43nm és ott 150 kis drogos, alkoholista tizenéves van és arra ugrálnak h tuc-tuc és ezt zenènek nevezi

-elmész egy tegyük fel egy stadionba ahol 100000 vannak és tegyük fel Metallica koncert és olyanokat hallgatsz akik TUDNAK zenélni.

Én rocker vagyok metál heavy metált death metált... hallgatok.

De hallgatok countryt pl.:Bob Dylan, Johni Cash.

Vagy mást mondjuk jazzt pl.: Bob Mintzer

Vagy Bruce Springtins.

mindegy milyen zenét hallgatsz az a lényeg h te szeresdd.

2014. ápr. 13. 21:54
 14/21 anonim ***** válasza:
Utolsó kommentelô vagyok: persze nem azt akarom mondani h rock koncerteken nem kerülhetnek elô a drogok, alkoholisták.
2014. ápr. 13. 21:59
 15/21 A kérdező kommentje:
Bizony, hogy előfordulnak. Elég ha csak Woodstockra gondolunk. Ám azért a kimutatások szerint a disocsok sokkal több drogot fogyasztanak, mint a rockerek.
2014. ápr. 13. 22:07
 16/21 A kérdező kommentje:
Az egy másik kérdéskör lenne, vajon a rock zenészek hittek-e Istenben vagy ateisták voltak, ambivalens viszonyuk volt a transzcendens lényhez?
2014. ápr. 13. 22:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Az apukám is rocker. Halálfejespólóba is szokott járni acélbetétesbakancs stb. De Ô is ên is voltink elsôáldozók és járunk is templomba. Mi hiszünk Istenben és egypár haverunk akik rockerek (néhány rocker) azok is. Utolsó voltam.
2014. ápr. 14. 07:27
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem az nem roszz, csak az a része hogy már 6 évesen az ilyenek mint én tudják hogy jön a gyerek, az átlag meg csak 9 évesen jön rá:D
2014. ápr. 16. 17:47
 19/21 anonim ***** válasza:

szerintem az, hogy ilyen zenét hallgatsz azzal nincs gond, sok emberen nem feltétlenül látszik, hogy mit hallgat. vannak akik életstílust is átélik a zenével(rocker:bakancs,bőrkabát stb)meg persze dolgokhoz való hozzállásuk.

a zenei ízlése meg folyamatosan formálódik ahogy telnek az évek (főként ha nagy zenebolond vagy)

én 15 évesen a No Thanx-et meg a Noxot hallgattam :D aztán jött a Sum41,Blink182 és Simple Plan típusú bandák...de közben egy jó Shakira,Rihanna vagy ABBA számot is meghallgatok :) mostanában pedig Nirvana pörög a legtöbbször nálam.

2014. ápr. 17. 23:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Elvis ? Jimi hendrix? Kurt Cobain? Vagy akkor Jim Morrison a stonestól? ők mind drogoztak :)
2014. máj. 1. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!