Milyen ez az Ibanez gitár? És az LTD? Jackson JS30?
Ezek a gitárok érdekelnek:
-Ibanez RG350/370 (csak a szín eltérő)
Külsőre ez tetszik a legjobban
-Ibanez RG470
Ez komolyabb kategória, és ez is egész szép. kb. ugyanannyiért tudok szerezni, mint Rg350-et. Viszont ezen Lo TRS ii tremoló van, nem Ibanez Edge II/III. Állítolag az edge jobb.
Valamint még az LTD M-100-t néztem, erről nem sokat tudok. De külsőre ez a 2. legszebb nekem.
Jackson JS30 se rossz...
Második gitár lesz, elsősorban a tremolo miatt veszem meg. Egyéb gitárok is érdekelhetnek, a lényeg hogy rendes Floyd Rose szerű tremolo legyen benne, ne pedig Vintage style (mert azzal nem sokra megyek).
Rock/Alt. Rock/Heavy Metal zenéket fogok vele játszani, de nem számít mert úgyis pedál + erősítő számít a legjobban ha hangról van szó.
"de nem számít mert úgyis pedál + erősítő számít a legjobban ha hangról van szó."
Azt te csak hiszed. Játszál már Duo Jet-el hevimetált....
Vagy a fentiekkel bluest...
Amúgy szerintem ne kinézet alapján vegyél gitárt, mert az maximum akkor döntő dolog, ha falra megy a cucc, nem pedig mindennapi hazsnálatra.
Amit tarts szem előtt:
Olyan külsejű gitárt vegyél, ami 1. nem kényelmetlen...nem nehéz a test, nem nehezebb a fej, mint a test, nem szúrkál össze vissza, nem nyom, esetleg a hasad felől eső rész csapott. Érdemes előtte mindet kipróbálni.
Másik, nyak profil.
Van nekem egy marha jó gitárom, aminek hulladék C profilú a nyaka. Tök jó szélessége lenne alapból a fogólapnak(gibson lespaul standard méretű) de a profil miatt ki se állhatom.
Míg egy ugyan ilyen széles nyak D profillal teljesen korekt lenne.
De kinek mi a kényelmesebb, ezt is próbáld ki.
Festés, lakkozás.
Olyan gitárt ne vegyél, amin minden ujjlenyomat látszik, meg az első kis koppanásnál sérül a festék\lakkréteg, mert csak a bajod lesz vele. Meg ronda is lesz egy idő után.
Fekete fender stratom hátulja tiszta karc az övtől. Elég bosszantó.
Ha olyat veszel, ami rendesen fa színű, esetleg pácolt, meg vastag lakkozású(de nem kétkomponensű műanyag lakkos) marhára nehéz összekarcolni, meg nem is látszik rajta. RÁadásul azt akár házilag is tudod javítani, 200-as üvegpapírral, meg lakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!