Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért recseg a gitárom?

Miért recseg a gitárom?

Figyelt kérdés

Ha maximumra van tekerve a hangerő poti, akkor minden oké, viszont ha egy kicsit is megmozdítom, akkor iszonyatosan recseg, vagy más állásnál el is megy a hang. Mi lehet a baj?

USA Fender Stratocaster

2014. ápr. 5. 16:18
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy direkt erősítőbe kötve használom, és vadonatúj kábellel is ugyan ezt csinálja.
2014. ápr. 5. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Pöppet sem vagyok ám irigy a Fenderedre, álmaim gitárja :)

Szerintem a hangerő potméter ment tönkre, ilyen még drágább gitároknál is előfordul, olcsóbbaknál meg kifejezetten gyakori jelenség. Valószínűleg ki kell cserélni. Maga az alkatrész olyan 2-3 ezer forint körül van, ha tudsz forrasztani, simán kicserélheted te is, de ha nem, akkor jobb, ha hangszerészhez viszed, nyilván ő munkadíjként is elkér valamennyit, de az sem lehet egy vészes összeg.

2014. ápr. 6. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Ilyen velem is volt EPIPHONE SPECIAL gitárral de FENDER erôsítôvel... egy kicsit várdd meg míg bemelegszik vagy nézdd meg a gitárodban nincs fogyóban az elem
2014. ápr. 10. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de az előző válaszoló orbitális hülyeségeket írt. A Fender Stratok passzív hangszedősök, ezért nincs bennük elem. Ráadásul a leírt hiba tipikusan a potméter meghibásodására utal. Bocsánat, de akinek fogalma sincs az egészről, az ne ossza az észt.
2014. ápr. 10. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez a második válaszoló normális??? Fender Stratocaster elemmel?? Há normális?
2014. ápr. 10. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!