MIDI Billentyűzetre mit lehet kötni?
Van egy M-Audio Keystation 88ES midi billentyűzetem, laptopra kötve hibátlanul működik, általában Synthesia nevű zongoragyakoroltató programmal használom. :D
Mivel nem szintetizátor, önálló hangképzésre nem képes, ezért érdekelne, hogy milyen eszközt kellene rákötni ha azt akarom, hogy laptop nélkül is legyen hangja?
Eddig csak a ritka és drága Miditech Pianobox II merült fel de nem is nagyon kapható meg nem is olcsó - ha más nem, marad ez, csak kíváncsi vagyok mi mindenre lehet még képes a billentyűzetem a csodálatos MIDI porton keresztül. :D
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem mondanám, hogy megoldás, főleg színpadra, de a laptopot talán kiváltja, és gyakorlásra jó lenne egy régebbi külső MIDI hangkártya (amit általában PC-re kötöttek a jobb hangminőségért).
Gondolok itt olyasmire, mint a Roland MT-32 (bár ez pont ritkaság, de az ehhez hasonló eszközöket értem, nem konkrétan ezt a modellt :D).
Volt még kigyűjtve vagy 2-3 Roland/Yamaha modell, csak most hirtelen nem találom. Aprod.hu-n láttam egyet kb. 10 000-ért, és ezeknek elviselhető zongora hangja szokott lenni, 1990-95-ös színvonallal.
Említésre kell kerüljön még az Alesis Nanopiano / Nanobass /nanobármi sorozat. Már nem gyártják, de pont ezt a problémát küszöbölte ki. Nagyon szép hangja van, de nyilván az egek urának sincs már ilyen. xd
Remélem tudtam újat mondani, további jó keresgélést! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!