Elektromos gitar erpsitojenek, hogy lesz jobb hangja?
Hát hogy nálad mi a szűk keresztmetszet azt csak te tudhatod.
Egyébként szerintem kifejezetten jó az a kis kombó, főleg azért az árért.
Az viszont tuti, hogy egy effekt garantáltan nem segít rajta semmit.
Kicsit olyan mintha egy olcso mikrofonnal lett volna felveve es azt jatszanam visszA.nem az erosito hangjaval van a baj hanem a hangszinnel amikor jatszom,azt szeretnem tudni,hogy effektel el tudok e erni a linkelt videoban szolohoz hasonlo hangszint vagy uj erosito kell?
https://www.youtube.com/watch?v=TnNRPv0jg9g&feature=youtube_..
"A.nem az erosito hangjaval van a baj hanem a hangszinnel amikor jatszom"
LoL.
Az utolsó előtti hozzászólásod kicsit zavaró:
"videoban szolohoz hasonlo hangszint vagy uj erosito kell". Most akkor a torzított szólóra vagy a tiszta hangszínű alapra vagy kíváncsi. Ha ez utóbbira, akkor ennek nem sok köze van a tiszta gitárhanghoz. Biztosan volt azóta ezer és egy másik előadó, de utoljára ehhez hasonló hangszínt Mike Oldfield-nél hallottam. Eléggé el van effektezve, ezt a hangszínt nem fogod tudni kihozni az erősítődből.
Ha rámész a srác facebook oldalára, akkor talán egy 2012-es bejegyzésnél rakott fel fotót az effektjeiről:
Egy multi:
Egy combosabb, csöves torzító/előerősítő. Eléggé gyenge a kép, talán egy Mesa lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=h3hz4BxjOio
Egy visszhang pedál:
Aztán persze lehet, hogy én néztem el valamit.
Én 10 éve használom ezt a kombót és nem untam meg, csak meg kell találni a megfelelő beállításokat, adok pár tippet.
Clean 1:
Drive:6, Tweed, Clean, UK, Low:10, Mid:6, High:9, Master:4
Clean 2:
Drive:3, Tweed, Hi G., US, Low:6, Mid:5, High:7, Master:5
Crunch:
Drive:6, Brit., Hi G., UK, Low:7, Mid:6, High:5, Master:4
Metal:
Drive:8, Calif, Hot, US, Low:8, Mid:2-3, High:7, Master:4
Tiszta hangzáshoz a gitár volume potiját 5-6, a torzított hangszínekhez 8-10-re érdemes kitekerni. Egyébként milyen gitárod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!