Szeretnék venni elektromos gitárt és torzítót, az erősítő ráér. Tudatlan vagyok a témában. Valami olyasmi hangzást szeretnék, mint a Borgnagar, régi dimmu, Immortal. Jó lenne 100k alatt maradni. Mit ajánlotok, illetve mit kerüljek messziről?
Az erősítő kevésbé ér rá, hacsak nem a torzítót a fotelba szeretnéd dugni.
Valami modellezős erősítővel lehet egész értelmes hangzásokat kikeverni otthoni szobahangerőn is.
Ami gitárerősítő?
Mert más nem lesz jó.
Miért? Egy gitár után tett előerősítőt, torzítót nem lehet fejhallgatóra, számítógép vonalbemenetére vagy bármilyen erősítőre rákötni?
Szerintem ne ezen a témán rugózz. Ha nem tudsz vagy nem akarsz a kérdésre válaszolni, foglald el magad máshol.. köszi...
Nem, nem lehet, ugyanis olyan szokolrádió hangú zizit kapsz, hogy az életkedved is elmegy, nemhogy a gitározási kedved.
De akkor csinálj csak amit akarsz, én eddig akartam segíteni, de "tudatlanként", te biztos jobban értesz hozzá úgyis.
Olyan effektet kellene keresned, ami az erősítő és a torzítók modellezése mellett tud hangfalszimulációt is:
Az effekt és erősítő szimulációt kiválthatod számítógéppel is:
Gitárnál mindenféleképpen humbucker hangszedős modellt választanék:
Az általad felsorolt bandák használnak vibratóval szerelt gitárokat is, én nem javaslom, pláne nem ebben az árkategóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!