Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha gitározok, hogyan kell a...

Ha gitározok, hogyan kell a kottát olvasni?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el gitározni, és vettem egy könyvet, ami rendesen megtanítja az alapokat. Már végig vettem azt a részt, amikor a hangokat a zongorához hasonlóan játszom le (tehát mindig csak 1 húrt pengetek) és elértem odáig, amikor már az akkordokat is hozzáveszi.Nekem itt van a problémám. Ott van a kotta és felette az akkord. Hogyha lefogom az akkordot, akkor játsszam le azokat a hangokat, amik a vonalközben vannak, vagy nem? Vagy csak a ritmust kell?

2014. márc. 3. 19:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem. Ez valószínűleg két külön szólamot mutat. A kotta mutatja a dallamot, a fölé írt akkordok a ritmuskíséretet. Vannak olyan jó fingerstyle gitárosok, akik tudják egyszerre játszani a kettőt (persze komoly módosításokkal, hogy egyáltalán játszható legyenegyszerre), de általában ez arra vonatkozik, ha két gitáros van, vagy felvételnél több hangsáv. Szóval nem egyszerre kell játszani a kettőt.
2014. márc. 3. 20:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Így van. Ha dalokról van szó akkor értelemszerűen a kotta az ének, az akkord meg a gitár hangjait mutatja.
2014. márc. 4. 10:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Gyakorold majd, hogy felveszed a kíséretet és rájátszod a dallamot.
2014. márc. 6. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!