Klasszikus zenék nevét hogy kell értelmezni?
Érdekelne, hogy kell az alábbi klasszikus zenének a megnevezését értelmezni:
,,Symphony No.7 In A Major, Op.92: 2. Allegretto".
A 'Allegretto' a valódi cím? A többi mit jelöl?
(A zeneszerző Ludwig van Beethoven)
Nem értek a zenéhez, de az én értelmezésemben a hetedik szimfóniájáról van szó, az "allegretto" zenei utasítás (gyorsan, élénken, azt hiszem), a "A Major" pedig a kezdő hangot jelöli.
De nem vagyok benne biztos...
A mu cime 7. szimfonia (A-dur hangenemben), idorendben ez beethoven 92. muve. ennek masodik tetele az allegretto.
Mai fejjel ertelmezve:
Eloado: Bethoven,
album: 7. szimfonia,
track 2: Allegretto,
a tobbi inkabb azoknak ad infot akik ertenek a zenehez :)
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy nem így van pontosabban? pl.:
- zeneszerző: Ludwig van Beethoven
- előadó: London Philharmonic Orchestra; Horst Stein
Tehát Beethoven aki írta, és az előadók meg akik játszották.
Igen, ha szorszalhasogatoak akarunk lenni akkor valoban a zenekar az eloado, es igen, termeszetesen beethoven a zeneszerzo, csak gondoltam leegyszerusitem a mai koznyelvben hasznalatos terminus technicusokra.
Szerintem a legtobben ha meg akarjak ezt a bizonyos muvet hallgatni akkor valoszinuleg nem az eloado zenekarra, vagy a karmesterre keresnek ra, hanem Beethovenre.
Igen, szőrszálhasogatók akarunk lenni! :)
Igaz, sajnos sokan mulasztják vagy tévesen jelölik az előadók nevét. :/
Nem rég szerettem volna rákeresni a példámban szereplő darabra minek után egy filmben hallottam, és akkor szembesültem vele, hogy rengeteg előadásban kiadták már. Így kisebb nyomozás árán sikerült csak rátalálnom a filmben szereplőre. :)
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!