Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miről szól a Most múlik pontosan?

Miről szól a Most múlik pontosan?

Figyelt kérdés
Igen, egy műveletlen tahó vagyok, stb, ezen most lépjünk túl, és árulja már el valaki, hogy miről szól ez a dal? Most láttam egy előadásban ( [link] és azon kívül, hogy apja és lánya énekli egy szál gitárral, a világon semmi meghatót nem látok benne. Határozottan "unottan" (nyilván nem ők, vagy én unom, ilyen a dal, így is kell énekelni, tökéletesen csinálják, elharapott szóvégek, kifejezéstelen arc, stb... ez nem negatívum) éneklik el, semmi extra. Gondolom a mondandójától kéne elájulni, azon kívül persze, hogy tényleg marha ügyesek voltak, de azt meg egyszerűen nem értem. Ha valami valóban érzelmes számot adnak elő, akár ugyanígy (ha így kell), azt megértem, és sírok én is, de ez az egyetlen dal a világon, ami valahogy nagyon nem jön át. Valaki hozza meg az áttörést. :D

2014. márc. 1. 17:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A heroinrol valo leszokasrol...
2014. márc. 1. 17:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
(Eredetileg egy Quimby szam volt, az enekes Kiss Tibi korabban eleg kemeny drogos volt)
2014. márc. 1. 17:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg tényleg arról szól amiről az előzőek írtak. Drogok.

De hallgasd meg a Csík zenekar feldolgozását, abban az előadásban inkább szerelmes dalnak értelmezhető és a nőnek a hangjától nem igaz, hogy nem mozdul meg benned valami.

Én akkor is sokat hallgattam mikor meghalt anyukám és abban a lelki állapotban is értelmezhető és sírásra késztető volt.

2014. márc. 1. 17:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Áhá, köszönöm szépen. Így már értelmesek az értelmetlen képek is benne, gondolom drogos állapotban ilyen összevissza a világ. Hál'Istennek nem volt még benne részem, nem is lesz. Ezért nem akart annyira átjönni :D Azt mondjuk még mindig nem értem, minek ezen sírni? Nem úgy szól szívhez, ahogy egy sírós dal... "Szegények, milyen nehéz lehetett lejönni a szerről, szipp!" ? Vagy mi?
2014. márc. 1. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:

45:00 -tól kiderül, hogy Bruti szerint miről szól.

[link]

2014. márc. 1. 18:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, neked tökéletesen igazad van, nagyon szép ez a dal, de én sem értem a mondanivalóját./én is olvastam, valami drogos állapot/ a legfurib az, hogyan kerül az énekbe "egy indián szív remeg a konyhakésen... hát ilyenkor elfog a nevetés.. teljesen értelmetlen, nem illik a szövegbe.. ez az én szerény véleményem.

Túl sokat nem várok a magyar dalszerzőktől. Meglehet , hogy a külföldi dalok között is van sok furi, értelmetlen szöveg. Ki Tudja, csak az aki éppenséggel érti azt a nyelvet.

2014. márc. 1. 20:32
 7/10 anonim válasza:
Quimby dalokat nem szóról szóra, mondatról mondatra kell értelmezni hanem egyben az egészet... Ez bennük/a szövegeikben a legcsodálatosabb hogy a dalaik egy érzést váltanak ki az emberből. Egyébként a MOst múlik pontosan szerintem egy csodálatos szám semmi nevetséges nincs benne. MIndenki másként értelmezheti, de mindenképpen az elmúlásról szól. Hallottam olyat is aki a Trianonban feldarabolt Magyarország dalaként értelmezt... :) 16/L
2014. máj. 27. 18:38
 8/10 anonim válasza:
Bele hallgatsz ez elejébe és gondold , hogy a WC-n ülsz és kakilni kell :D
2014. máj. 28. 15:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Valójában a drogról szól, csak hallgasd végig úgy hogy megpróbálod a kimaradt, "értelmezhetetlen" részekhez beilleszteni a drogot, és máris érthetővé válik a dolog.
2014. máj. 28. 15:57
 10/10 anonim válasza:
Szarasrol szol amugy ;) "
2015. febr. 22. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!