Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tényleg nehéz kezdőként...

Tényleg nehéz kezdőként western (country) gitáron meg tanulni?

Figyelt kérdés
most szeretnék gitárt venni és nem tudom milyet klasszikusat vagy western gitárt vegyek csak hallom ,hogy western gitárokon nehéz tanulni.

2014. febr. 23. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. febr. 23. 10:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Mert tetszik ez a western stílus de ha klasszikus gitáron is lehet western (country) számokat játszani akkor lehet ,hogy azt veszek :D
2014. febr. 23. 10:57
 3/6 A kérdező kommentje:

akusztikus ként ezt venném: [link]

Western ként pedig ezt : [link]

2014. febr. 23. 11:15
 4/6 sándorjános ***** válasza:

Eltérések:

Az akusztikusnak kevésbé kemény anyagokból készülnek a húrjai, így lágyabb, csilingelőbb hangjuk van, valamint az ujjakat is jobban kíméli.

Ezzel szemben a western gitároknak keményebb húrjai vannak, nagyon fájdalmas játszani raja, gyakori panasz, hogy a húrok vágják a játékosok ujjait. Viszont a hangja keményebb, szilárdabb. Ha rockot, metált, countryt, bluest akarsz gitározni, akkor alkalmasabb, de ha simán csak fel akarsz dolgozni számokat, tanulgatni akarsz, akkor nem biztos, hogy jobb választás (elmehet a kedved a sok fájdalomtól, nehezebb rászoktatni a kezeid).

2014. febr. 23. 13:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nőként western gitárral kezdtem. Ajándékba kaptam a férjemtől, de egy percre sem jutott eszembe, hogy fáj, mert annyira élveztem. Fontos az elszántság is, ha nagyon akarod, észre sem veszed, és hozzászokik az ujjad. Azóta már kipróbáltam különböző akusztikus gitárokat, de nem cserélném le egyikre sem. Nekem inkább a barre ami fáj még, de tudom, hogy azt is megszokom majd. Én is a countryt és a rock zenét szeretem, és ehhez ez a gitár típus a legjobb, nagyon jól hangzik, amikor meghajlítod a lefogott hangot, vagy slide-ozol. Szerintem bátran vesd bele magad a mély vízbe, nem vagy előrébb, ha elsőnek nylon húrost veszel, mert utána ugyanúgy meg kell szokni az acélhúrost.
2014. febr. 25. 09:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nehezebb......más.

Én western gitáron tanultam meg játszani, a hangja jobban tetszik, ezért választottam ezt, pedig tudtam hogy egy kicsit kellemetlenebb lesz az elején.

A klaszikus gitár nyaka szélesebb, azon meg azért nehezebb lefogni a dolgokat egy kicsivel, a fémhúrokhoz meg pár hét alatt hozzászokik az ujjad. Aztán kis idő múlva már a barré sem fog fájni.

Szerintem amelyiknek jobban tetszik a hangja azt válaszd.

2014. máj. 3. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!