Tényleg nehéz kezdőként western (country) gitáron meg tanulni?
Eltérések:
Az akusztikusnak kevésbé kemény anyagokból készülnek a húrjai, így lágyabb, csilingelőbb hangjuk van, valamint az ujjakat is jobban kíméli.
Ezzel szemben a western gitároknak keményebb húrjai vannak, nagyon fájdalmas játszani raja, gyakori panasz, hogy a húrok vágják a játékosok ujjait. Viszont a hangja keményebb, szilárdabb. Ha rockot, metált, countryt, bluest akarsz gitározni, akkor alkalmasabb, de ha simán csak fel akarsz dolgozni számokat, tanulgatni akarsz, akkor nem biztos, hogy jobb választás (elmehet a kedved a sok fájdalomtól, nehezebb rászoktatni a kezeid).
Szerintem nem nehezebb......más.
Én western gitáron tanultam meg játszani, a hangja jobban tetszik, ezért választottam ezt, pedig tudtam hogy egy kicsit kellemetlenebb lesz az elején.
A klaszikus gitár nyaka szélesebb, azon meg azért nehezebb lefogni a dolgokat egy kicsivel, a fémhúrokhoz meg pár hét alatt hozzászokik az ujjad. Aztán kis idő múlva már a barré sem fog fájni.
Szerintem amelyiknek jobban tetszik a hangja azt válaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!