Válhat belőlem zongorista, ha még csak most kezdtem el tanulni? 18F
Kevesebb, mint egy éve ültem le először a zongorához, és megtanultam filmzenéket, amiket mindig is szerettem volna. Egyszer megmutattam egy zeneszakos ismerősömnek, aki teljesen el volt alélva, hogy gyönyörűen zongorázom. Én meg ugye nem is éreztem semmi rendkívülit saját magamon, ezért eléggé meglepett a reakciója.
És arra gondoltam, hogy bár elég későn kezdtem, de ha már tehetségem van hozzá, amiről eddig nem is tudtam, akkor meg lehetne próbálni talán. Nagyon megszerettem a zongorázást, mióta leültem először, azóta nem is telik el nap, hogy ne játszanék
Egy filmzene teljesen más mint egy komolyzenei darab. Ha majd el tudod játszani Chopin G-moll balladáját vagy a Forradalmi etűdöt vagy bármi nagy darabot, lehet róla szó hogy zongorista legyél. Én 8 éve járok rendszeresen, mindig zongoratanárhoz és versenyekre, tehetségem is van, mégsem érzem hogy valaha zongorista leszek. A korcsoportomban én is későn kezdtem (9 évesen) pedig még bőven 20 alatt vagyok.
De ha a nap 24 órájában nem csinálsz mást csak gyakorolsz, ütöd a ritmust, akkor lehetsz jó. Nem akarom én elvenni a kedved csak a család fele zenész és alig élnek. Munka munka munka (persze nagyon szeretik de látszik hogy fáradtak) a fizetésről nem is beszélek.
Hogy talán meg tudj élni a legeslegjobbnak kell lenni, ahhoz pedig már 5 évesen ott kell ülni a zongoránál. Legalábbis az eddigi tapasztalatok ezt mutatják, nálunk a zeneiskolában abból lett valaki aki alsó tagozatban elkezdte, zenei szakközépbe ment, majd a Zeneakadémiára. Persze mindig van kivétel, és nagy zongorista leszel de egy filmzenét én is megtanultam fél óra alatt. Mellesleg a zongorista kitűnő elmélettel rendelkezik, kezdd el tanulni. Szerintem érdemesebb ezt hobbi szinten jól csinálni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!