Miért van az hogy egy rap zenét (akár külföldi akár magyar) még évek után is jó, illetve menő hallgatni, de egy más kategóriába tartozót ciki? (pl egy Rihanna Only Gril)
Mert a társadalomnak akarsz megfelelni és nem a saját ízlésednek.
Én 25 éve BlackSabbathot és MilesDavist hallgatok. És az mindig is menő marad. És tudom, hogy miért.
Igazából azért, mert a rapnek van értelme, mondanivalója.
Ha megírnak egy depressziós rap számot mondjuk 2003-ban, az 2014-ben is hallgatható lesz, mert mindig lesznek depressziós emberek.
Pl Eminem, Tupac stb.
Viszont a pop számok többségének semmi értelme.
Tök király szám, 2x meghallgatod és már rá is untál ;)
RAP 4 LIFE! <3
Szia! Én a pop számokat hallgatom többnyire, de pl Eminemet nagyon csípem, meg Macklemoret!
Tehát: én hatalmas directioner vagyok (de ez most nem is olyan lényeges) és elő szoktam venni olyan számokat is amik már pár évesek! Sőt szerintem vannak olyan számok régebbről amik jobbak mint egy új! Például a "what makes you beautiful" az első számuk, és nekem az az egyik kedvencem ;) ugyanígy Katy Perryvel: a Teenage Dream, a California Girls stb. Mind régi számok, mégis nem unom meg mai napig! Avicii: pl Levels! Nem új szám, mégis tőle a kedvencem! FOB: Dance Dance, Thanks For The Memories stb. Ezek a legnagyobb slágereik, mégsem újak ;) tudnám még sorolni, de szerintem érted, hogy mire akarok kilyukadni...
Vannak azok az emberek, akik azért szeretnek egy előadót, mert pl: szép, jófej, botrányos, cuki, népszerű stb.
És vannak azok az emberek akik a zenéjért szeretnek valakit! Ők azok, akik régebbi dalokat is szeretnek!
De ez a kérdés előadóktól is függ! Nyilván évről évről jobbak lesznek, és vannak olyan számaik régebbről, amik nem olyan jók, ezért nem halgatják őket. És szerintem ez tök normális.
Ami rappet illeti, szerintem azt azért nem lehet megunni, mert ott nem a dallamon és a ritmuson van a hangsúly, hanem a szövegen! :) aki ezt a stílust hallgatja az akár évekig tud gondolkodni arról, hogy mit üzen egy dal szövege. Persze vannak olyan rapp halgatók is akik olyan külföldi rappet hallgatnak amiből semmit sem értenek, és szerintem nekik ez nem is olyan nagy élmény így.
Nos, én így látom ezt a kérdést, gondolom sokan nem értetek velem eggyet de hát ízlések and pofonok ;) 12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!