Mitől lett ennyire híres a Boggie: Parfüm című száma?
1. A klip érdekes, felvet egy eddig megoldatlan problémát. A videók mozgás közbeni modulálását, amire azthiszem csak a photoshop új programja lesz képes. A video nem alkalmazza ezt a programot, de egész ügyesen bemutatja, hogy hogyan is képzeljük el.
2. A dalszöveg nagyon ügyesen meg van írva, jók a képei, rímei, költői eszközei.
3. A zenei alap jó.
4. A lány szépen énekel.
DE ezek csak az alapok. Sok olyan zenét tudunk, amikben szintén szépen énekelnek, a klip érdekes, a szöveg jó és a klip is lenyűgöző, mégse lett híres.
Igazából az 5. pont az ami igazán híressé tette: Populális regiszterek. Ha valaki megnéz valamit, azt mondja, hogy nekem tetszik, ez jó. Ha ez a valaki ezt másokkal is megosztja, akkor azoknak is megetszhet. Ha feltételezzük, hogy alapból 50.000-en nézik meg és ebből 10.000 megosztja mondjuk 300.000 ember közt, akkor az a 300.000 ember ha mind megnézi már hip-hop 300.000-re nőtt a nézettsége, de itt nem állunk meg, mivel a további terjesztés lehetősége ezeknek az embereknek is a kezében van, csak ők már 900.000-emberrel közölhetik a videó létezését körülbelül. Azon túl egy ember nem csak egyszer nézheti meg a videót, hanem akárhányszor, ezért feltételezhetjük, hogy a kezdetleges 50.000 emberből kb. 1,5x ennyi nézte meg másodszor is a videót (nem tagadom én is gyakran rákerestem, mert szinte csak az érdekelt, hogy milyen ütemben gyarapszik a nézettsége). Ennek a gyarapodásnak szemtanúi voltak az újságok, akik szerepe szintén a közlés, ezért szélesebb tömegket szólítottak meg, mint az eddigi kissebb médiumok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!